dio kampanje 'Prigrli dijete, stvori dom'

Izložba 'Obiteljski album' sa snažnom porukom o važnosti udomiteljstva

25.10.2024 u 15:41

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 28. listopada u 19 sati otvara se izložba 'Obiteljski album', koja vas u ambijentu Francuskog paviljona zagrebačkog Studentskog centra poziva da se zaviri u svijet ispunjen ljubavlju, zajedništvom i neizmjernom snagom udomiteljskih obitelji

U Hrvatskoj je danas 1308 udomiteljskih obitelji koje skrbe za 2242 djece. Želeći motivirati i potaknuti još više obitelji da se i oni odluče za udomiteljstvo i tako djeci koja ne mogu odrastati uz svoje roditelje omoguće odrastanje u obiteljskom ozračju udomiteljske obitelji, Zaklada 'Hrvatska za djecu' pokrenula je društveno odgovornu kampanju 'Prigrli dijete stvori dom'. Cilj kampanje je zajedničkim snagama podići svijest o važnosti udomiteljstva i istaknuti ga kao najbolji način skrbi za djecu koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb.

'Ovim projektom ujedno šaljemo poruku da svako dijete ima pravo na sigurno okruženje za život, rast i razvoj. Vjerujemo da ćemo ovom kampanjom barem malo pomoći u stvaranju svijeta gdje će svako dijete imati priliku doživjeti ljubav, sigurnost i toplinu obitelji. Kampanja je raspravom koja je okupila djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, predstavnike udomitelja, predstavnike institucija koje se bave temama socijalne skrbi, djecom i udomiteljstvom na čelu s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Vlade Republike Hrvatske te ambasadore Kampanje', poručili su iz Zaklade.

Na izložbi će biti predstavljene emotivne i dirljive fotografije udomiteljskih obitelji, koje su kroz objektive zabilježili neki od najpoznatijih hrvatskih fotografa: Mare Milin, Bruno Fantulin, Neja Markičević, Stanko Herceg, Damir Hoyka, Jadran Lazić, Stephan Lupino i Krasnodar Peršun. Svaki od ovih umjetnika donosi jedinstven pogled na trenutke zajedništva, ljubavi i bliskosti, prikazujući kako jedno toplo srce može promijeniti svijet.

Osim fotografija, posjetitelji će moći sudjelovati u razgovoru s udomiteljima i saznati više o njihovim iskustvima, a bit će održana i kratka edukacija o važnosti i viziji projekta. Posebnu emotivnu večer svojim će nastupima upotpuniti violončelistica Ana Rucner i glazbenica Marija Husar, a najmlađi će uživati u tradicionalnim sportskim igrama za djecu kao što su gumi gumi, školica i slično. Svi ljubitelji umjetnosti, obitelji, i oni koje žele saznati više o ovoj važnoj životnoj temi, dobrodošli su na otvorenje izložbe. Budite dio ove emotivne i posebne priče i pridružite se listanju stranica najposebnijeg 'Obiteljskog albuma'.