UUBIČAJENI STEREOTIPI

Je li istina ili zabluda da su ovi horoskopski znakovi strašljivi, pasivni i podmukli?

29.06.2024 u 07:31

Bionic
Reading

Svaki je zodijački znak u narodnoj imaginaciji povezan sa skupom osobina koje ga najbolje opisuju. Neke od tih osobina podudaraju se sa stvarnošću, dok su druge plod nesporazuma, koji se uvriježio zbog ljudske mentalne lijenosti. Pogledajmo glavne stereotipe koji prate Raka

Strašljiv i sklon uzmicanju

Drugi vodeni znak godine, Rak je povezan sa svijetom emocija i slovi za osjećajnog, ćudljivog, ali ustrajnog. Neki ga astrolozi i laici opisuju i kao pretjerano pasivnog i sklonog povlačenju pred opasnošću, ali to je jedan od stereotipa koji uglavnom nije istinit.

Pogledaj detaljni horoskop

Iako je osjećajan i ranjiv, Rak nije strašljiv. Povlači se samo u situacijama koje mu nisu važne, dok je u važnim borbama izuzetno hrabar i voljan riskirati štošta, pa i život. Njegove su temeljne vrijednosti obitelj, dom i domovina. Uoči li da je nešto od navedenog ugroženo, postaje hrabar i opasan protivnik.

Sjedi kod kuće

O Raku mnogi misle da je njegova povezanost s domom takva da rijetko izlaze iz svoja četiri zida. To je drugi pogrešan stereotip jer Rak nema ništa protiv društvenih izlazaka ni putovanja na kratke i duge staze.

Njegova se privrženost domu i obitelji iskazuje količinom truda koji ulaže štiteći njihove interese, a ne u broju sati provedenih u stanu ili kući. Štoviše, Rakovi čak pronalaze zadovoljstvo u putovanju, pod uvjetom da zna da ga na povratku čeka dom i obitelj, njegova sigurna luka.

  • +4
Selena Gomez je rak, rođena je 22. srpnja 1992. Izvor: Profimedia / Autor: BLW Clips / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumi emocije da zavara druge

Zbog čestih promjena raspoloženja bije ga glas podmuklog manipulatora. Tom se mišljenju priklanjaju oni koji ne vjeruju da je njegova ćudljivost prirodna i spontana. Takvi promatrači drže da Rak glumi emocije radi kontroliranja okoline, no ta je pretpostavka većinom pogrešna.

Budući da je vrlo prijemčiv na utjecaje iz okoline, njegova se raspoloženja spontano mijenjaju ovisno o situaciji. Moguće je da se otvori pred nekim ako ima dojam da je pouzdan i dobronamjeran, kao i da se naglo povuče i zatvori ako osjeti da joj od iste osobe prijeti opasnost (bila to istina ili ne).

  • +5
Margot Robbie je Rak, rođena je 2. srpnja 1990. Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čita tuđa stanja i namjere

O Raku se govori da je naglašeno intuitivan i da bolje od ostalih čita tuđa duševna stanja i namjere. Eto jednog stereotipa koji je istinit! Razvijena mu intuicija pomaže da prepozna što se drugima mota po glavi, kakvo mišljenje imaju o njemu i planiraju li ga nasamariti.