SJAJAN SPOJ

Je li ovo najljepša seoska kuća koju ste ikada vidjeli?

09.04.2013 u 07:22

Bionic
Reading

Obnovljene i preuređene starinske kuće imaju poseban štih, a taj magični spoj staroga i modernoga doslovce ostavlja bez daha

Nakon što je prije nekoliko godina gotovo izgorjela do temelja, ova 300 godina stara seoska kuća u neposrednoj blizini grada Treia u talijanskoj regiji Le Marche potpuno je obnovljena i preuređena. Opsežna i četiri godine duga obnova rađena je u sklopu projekta Casa Olivi, a za današnji moderniji, a opet neodoljivi tradicionalni izgled ove divne kuće zaslužni su švicarski arhitekti Markus Wespi i Jérôme de Meuron.

Kako je ova kuća pod zaštitom talijanske kulturne i povijesne uprave, vanjski dio kuće savršeno je očuvan tijekom obnove te je zadržao pravi starinski štih, dok je unutrašnjost preuređena u moderan i prozračan interijer.

Smještena na kosini brda, ova sofisticirana talijanska rezidencija kao stvorena za odmor ima odličnu panoramsku poziciju, a na idiličnu prirodu pruža se pogled iz svakog kutka kuće. Cijela vila može se pohvaliti vrhunskom završnom doradom i opremom, kupaonicama s potpisom Phillipe Starck, vrlo modernom kuhinjom i impresivnim pravokutnim bazenom koji se čini kao da nema kraja.