SVAKI PUT ODUŠEVI

Jedna ljepša od druge: Argentinska prva dama sve očarala šik haljinama

01.03.2019 u 22:10

Bionic
Reading

Prva dama Argentine Juliana Awada gdjegod da se pojavi ne prolazi nezaliječeno. Atraktivna brineta poznata po svom istančanom modnom stilu i ljubavi prema casual elegantnim komadima ni ovoga puta nije razočarala pojavivši se na azijskoj turneji u nekoliko sjajnih stajlinga, među kojima su se isticale lepršave haljine

Na azijskoj turneji predsjednika Argentine Mauricija Macrija pratila je lijepa supruga Juliana Awada, a društvo su im pravile dvije kćeri, Antonia Barbier i mlađa Valentina koju je dobila u braku s Macrijem.

Kao i obično, najviše pozornosti privukli su i ovoga puta njezini odmjereni i šik stajlinzi. Argentinka istočnjačkih korijena, mama joj je iz Sirije, a otac iz Libanona, poznata je po istančanom stilu i ljubavi prema modi. Njezina obitelj u svom vlasništvu ima tekstilno carstvo Awada u sklopu kojeg se nalazi nekoliko modnih brendova, a do Macrijeve inauguracije i sama je bila zaposlena u njemu.

Juliana Awada Izvor: Profimedia / Autor: NN

Njezin stil karakteriziraju casual jednostavnost, pročišćene linije i minimalizam koji uvijek ima u sebi jednu trendi mladenačku notu. Osnovni komadi oko kojih gradi stajlinge su traperice, pomalo predimenzionirane košulje, klasične hlače u formalnijih prigodama, ženstvene haljine midi ili maksi dužine i trendovske cipele te skupe dizajnerske torbe. Njeguje prirodan izgled s vrlo malo šminke, a naglasak stavlja na gustu kestenjastu kosu i izbjegava upadljiv nakit.

Njezin mladenački i u isto vrijeme ležeran i sofisticiran stil priskrbio joj je i naslovnicu Voguea, ali i usporedbe s legendarnom prvom damom i modnom ikonom Jackie Kennedy.

'Jackie je bila ikona jedne ere, ali imam osjećaj da sam ja ipak daleko od nje. Odabrala sam biti autentična i imati svoj stil i ne uspoređivati se ni s kim.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Taj Mahal. 🇮🇳

Objavu dijeli Juliana Awada (@juliana.awada)

Budući da modu ima u malom prstu, ne koristi usluge stilista. 'Nakon što sam život posvetila svijetu mode ne trebam nekog zaposliti da me savjetuje što da odjenem. Sama biram svoje kombinacije', kaže lijepa prva dama koja ne zna za modne pogreške.

Za posjet Indiji i jugoistočnoj Aziji birala je, tunike, duge i midi haljine te kimona s printom cvijeća, apstraktnim i geometrijskim otiscima. Za svečanu večeru u Vijetnamu odabrala je dizajn Evangeline Bomparola, dugu haljinu izrađenu od prirodne svile crno-bijelog uzorka s mašnom u struku i zvonolikim rukavima.

Nekoliko sati prije večere, Awada je sletjela u Vijetnam u šik haljini smaragdno zelene boje, a look upotpunila crossbody torbicom boje konjaka s potpisom luksuznog brenda Hermes i sandalama s PVC detaljima.

Za posjet predsjedničkoj palači u Hanoiu, Awada se ponovo odlučila za haljinu, žarko crvenu haljinu s cvjetnim printom i volanom na donjem dijelu uz koje je nosila iste sandale kao i kada je stigla u zemlju.

U Indiju je stigla u haljini midi dužine s apstraktnim uzorkom u zelenim, bijelim i smeđim niajnsama, a poviše nje je nosila ogrtač na zeleno-bijele prugice. Ležeran look upotpunila je oksfordicama na platformu s potpisom Stelle McCartney i već spomenutom crossbody Hermes torbicom.

U Mumbai je stigla u ležernijem izdanju, omiljenim trapericama, svijetlosivoj majici, preko kojeg je nosila dugi kimono u zemljanim tonovima, a look je upotpunila omiljenim komadima - oksfordicama i Hermesovom torbicom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Llegamos a Mumbai.

Objavu dijeli Juliana Awada (@juliana.awada)

Za oproštaj od indijskog predsjednika Rama Nathe Kovinde i njegove supruge, Juliana Awada odabrala je dizajn iz modne kuće Temperley London, dugu zlatnu haljinu na kopčanje koja se veže u struku. Budući da je naglasak bio na efektnoj zlatnoj haljini, Awada se držala modnog pravila 'manje je više' opredijelivši se na prirodan izgled bez puno šminke i raspuštenu kosu bez ijednog modnog dodatka.

Za odavanje počasti Mahatmi Ghandiju odabrala je možda i najupečatljiviju stajling s ovoga putovanja, dugu lepršavu zelenu haljinu s cvjetnim printom.