laskav efekt

Jelena Đoković i hit sandale koje noge čine dugima: Kultni model opet drma modnom scenom

27.07.2024 u 14:16

Bionic
Reading

Nostalgija za modom 2000-ih godina prisutnija je no ikad, a modnom scenom ponovno vladaju komadi koji su se nosili prije više do dva desetljeća. A kada je riječ o sandalama, o fokusu su slingback sandale koje dolaze s vrlo laskavim efektom

Početkom 2000-ih modnom scenom vladale su minimalističke sandale, toliko jednostavne, potpuno lišene detalja čija je osnovna zadaća bila naglasiti stajling, a ne ga zasjeniti.

Povratak trenda iz 2000-ih

Nakon toga nagledali smo se doista svega, od sandala s platformom, modela s vezanjem sve do gleženja pa do onih s remenčiće koji se kopča oko zgloba. No, slingback modeli od prije nekoliko sezona polako ali sigurno utabali su svoj put povratka na modnu scenu. Prvo s klasičnim modelima salonki špic vrha koje dolaze s prepoznatljivim remenčićem oko pete. Taj model posebno je osvojio ljubiteljice mode i potrazi sa cipelama koje savršeno kombiniraju udobnost i trend.

  • +4
Jelena i Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Usporedno s povratkom slingback cipela, modnim svijetom je zavladao minimalizam, unoseći na scenu potpuno novi modnog izričaja lišenog istaknutih logotiopa, jarkih boja, krojeva i modela koji žude za pažnjom.

I sve to je pripremilo teren za veliki povratak slingback sandala, ultimativnog modela ovog ljeta. Model, koji je tijekom 2000-ih bio posvuda osvojio 'it' djevojke i trendseterice svojom laskavošću i efektu kojem je teško odoljeti. Naime, za razliku od modela s remenčićem koji se kopča oko gležanja, minimalističke slingback sandale noge čine duljima i vitkijima. Najčešće dolaze s tankim remenčićima, jednim preko prstiju, te drugim koji ide iza pete, pružajući maksimalnu udobnost i veliku dozu stila.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Minimalizam Jelene Đoković

A tom trendu priklonila se i Jelena Đoković. Supruga proslavljenog tenisača Novaka Đokovića u Pariz, povodom otvorenja Olimpijskih igara 2024., stigla je u besprijekorno minimalističkom stajlingu s francuskim potpisom.

Bijelu minimalističku haljinu, tako jednostavnu a efektnu, s potpisom Christiana Diora, uparila je upravo sa slingback sandalama crne boje. Efektnu u svoj svojoj jednostavnosti slingback sandale dale su nekoliko centimetara visine, a Jelenine vitke noge učinile beskrajno dugima. Très chic rekli bi Francuzi.

  • +23
Slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo