novi hit

Jeste li čuli za staklenastu kožu? Evo kako postići najnoviji beauty trend

24.11.2017 u 11:46

Bionic
Reading

Staklenasta koža novi je korejski trend koji stavlja fokus na njegovan i prirodan izgled kože lica, a mi smo odlučili otkriti kako ga postići

Blistava, svježa i odmorna - najčešći su termini kojima opisujemo zdravu kožu lica, no ništa od ovog ne treba posebno objašnjavati jer se podrazumijeva da se dobro naspavate i ujutro umijete kako bi lice izgledalo svježe. Najnoviji termin koji je počeo kružiti beauty kuloarima je staklenasta koža. Postoji li uopće razlika između ovog i prethodnih termina?

Što je staklenasta koža?

Zamislite glatku, mekanu, besprijekornu kožu bez ijedne vidljive pore, s gotovo eteričnim sjajem. Mul-gwang je korejski termin za ovaj savršeni izgled, a često se opisuje i kao sjaj vode ili kao besprijekorna koža. Termin se ne odnosi toliko na make up, koliko na strategiju učinkovitog režima njege kože.

Je li jednostavno postići staklenastu kožu?

Neki od nas blagoslovljeni su prirodno besprijekornim tenom, no striktna rutina brige o njoj pomoći će vam da se približite efektu staklenaste kože. Vizažistica Elllie Choi iz Los Angelesa na Instagramu je dokumentirala svoj režim njege koji je uskoro obišao svijet.

Prvi korak

Ono što je važno je da kožu prije svega morate temeljito očistiti preparatom na bazi ulja i to dvaput. Prvi put kako biste očistili šminku s lica, a drugi put kako biste bili sigurni da ste uklonili sve nečistoće. Možete nanijeti i njegujući serum koji će nahraniti kožu i u trenu vašem licu dati odmoran i blistav izgled, a u drogerijama i ljekarnama možete pronaći niz brendova koji nude odlične serume.

Drugi korak

Imate li dovoljno vremena, na lice nanesite hidratantnu sheet masku koja će vašoj koži dati dodatnu dozu vlage i hranjivih tvari.

Treći korak

Hidratacija je izuzetno važna za postizanje zdravog izgleda, stoga je, pogađate, hidratantna krema sljedeći korak koji vas čeka na putu do staklenaste kože. Na prethodno očišćeno lice čistim rukama ili blazinicama nanesite kremu i pričekajte da ju koža upije. Odaberite prozračnu hidratantnu kremu koja nije masna ili preteška, a koja će biti dio vaše beauty rutine.

Četvrti korak

Teško je postići prirodno svjetlucav izgled kože, no uvijek možete dodati malo highlightera na obraze, nos i iznad gornje usnice. Time ćete joj dati blistav i zdrav izgled, a lice će izgledati lijepo i njegovano bez potrebe za dodatnim make-upom.

Savjet

Oni koji se bore sa začepljenim porama i miteserima barem jednom tjedno bilo bi dobro da posvete dodatnu pažnju licu. Na tržištu postoje odlični korejski preparati koji taj problem rješavaju u trenu. Ako već niste, isprobajte kuglice za prste uz pomoć kojih kružnim pokretima uklanjate mrtve stanice kože i rješavate se mitesera, a izvrsno rješenje za mitesere su i crne maske koje se mogu naći u svim drogerijama.