CRO A PORTER, TREĆA VEČER

Jeste li dovoljno hrabri za najnovije modne trendove?

12.04.2014 u 11:27

  • +42

Cro A Porter, treća večer

Izvor: Pixsell / Autor: PXL Standard Show

Bionic
Reading

Na trećoj večeri 23. Schwarzkopf Cro A Porter kreacije su predstavili Anamarija Asanović, Jet Lag, Teo P. za MAK, Matija Vuica, Ivan Ledenko, Yuniko, Mariposa by Kristina Bradač te Ivanman. Modnom pistom nizale su se ženstvene kreacije Anamarije Asanović, funkcionalni modni komadi Jet Laga, maštovite torbice Kristine Bradač, eklektična kolekcija Matije Vuice, maštovito ukrašene haljine i kombinezoni s poptisom Yunika, Ledenkove cipele koje će pronaći brojne poklonike, prava muška moda s potpisom Ivanmana te još jedna sjajna kolekcija Tea P. za MAK

Nakon što je već dulje vremena u modnim vodama, prvo kao manekenka i model, zatim kao modna urednica, Kristina Bradač prošle godine se okušala i kao modna dizajnerica predmeta želja brojnih žena – kožnih torbica. Svoju najnoviju kolekciju brenda Mariposa predstavila je na trećoj večeri Schwarzkopf Cro A Portera. I ovoga puta kolekcijom su dominirali leptiri, koji su Kristinina najveća inspiracija. Prepoznatljive male kožne torbice s apliciranim leptirima koji služe kao drška, sigurno će mnogima zapeti za oko, a našle su se tu i veće torbe u svim bojama ukrašene dugim resama, savršene za svaku priliku. Razigrana, vesela i maštovita kolekcija u šarenim bojama sigurno će naći brojne poklonike.

Modni dvojac Jet Lag, dizajnerice Jasmina Arnautović i Maja Virgej Novak, na trećoj večeri Schwarzkopf Cro A Portera predstavile su kolekciju za sezonu jesen/zima 2014/15. Dosadašnji urbani casual stil obogatile su duhom pariške romantike te predstavile kolekciju u sjajnim kontrastima sive, bijele i jarke crvene boje. Prvenstveno funkcionalna kolekcija koja naglašava udobnost i slobodu kretanja, nije izostavila ni pokoju ženstvenu haljinicu. Predimenzionirani i pomalo 'muški' krojevi, romantične suknje, koktel haljinice, neobične košulje, široki kaputi, mantili i uski krojevi hlača spoj su retra i seksi modnog izričaja koji odiše trendom. U suradnji s Nikeom Hrvatska, Jet Lag kolekcija bila je upotpunjena tenisicama iz najnovije Nikeove kolekcije Air Max Lunar 90.

Mlada dizajnerica Anamarija Asanović i ovoga puta predstavila je vrlo ženstvenu kolekciju koja prati siluetu te slavi žensku ljepotu. Za oko su odmah zapinjali šareni kombinezoni s uzorkom, koji lagano naglašavaju struk. Boje su šarene, vesele, baš prave djevojačke, a kao najnoviji trend mlada dizajnerica ističe cik-cak uzorak u svim mogućim bojama i to na topićima, kombinezonima i haljinama. Za prave zavodnice tu je i čipkasta ružičasta suknjica koja seže do koljena te glamurozna vatreno crvena haljina, a sve to nosi se uz vrtoglavo visoke potpetice.

Matija Vuica i ovoga puta pripremila je pravu modnu poslasticu. Sama dizajnerica kaže da je stvarala ovu kolekciju kao putovanje od holivudskog glamura filmskih diva, koje se pretvara u etno priču Hrvatske Posavine pa sve do dalekog Afganistana, brišući granice kao na filmu. Starinski etno detalji, stari preko 100 godina, u kombinaciji s modernim čipkama i svilama daju sliku neke nove filmske princeze. Uska, ženstvena čipka bespogovorno klizi niz siluetu, naglašava svaku oblinu i skriva samo ono najnužnije. No s druge strane, tu su i raskošni uzorci, perle i rese, koji na savršen način zaokružuju ovu eklektičnu kolekciju.

Teo Perić za MAK još jednom je predstavio kolekciju kao stvorenu za one koji ne trpe kompromise u modnome svijetu. Bespogovorno ženstvena, do posljednjeg detalja osmišljena najnovija kolekcija modne kuće MAK, nastala u suradnji s etabliranim Teom Perićem, ni ovoga puta nije razočarala. Ženstvene haljine s nabranim peplumom osvježene su sjajnim kamenčićima i kontrastnim remenom u crvenoj boji, a svi krojevi su bogati, slojeviti i pričaju posebnu modnu priču. Asimetrične haljine klize niz tijelo, a cijela kolekcija je prepuna detalja u obliku volana, mašni i trakica. Spoj pomalo krutih krojeva s materijalima koji klize niz žensko tijelo te razigranim, lepršavim detaljima, rijetko koju ženu će ostaviti ravnodušnom. Boje koje prevladavaju su ili nježne, od ledene plave do skroz svijetle bež, ili snažne poput jarke crvene.

Kolekciju Yuniku obilježile su crne aplikacije Miki Mausa, kratki topići koji otkrivaju struk, duge ženstvene haljine i uske haljinice koje više otkrivaju no što skrivaju, s naglašenim kontrastom. Na pisti su se nizali kombinezoni lepršavih nogavica koji otkrivaju dekolte i trbuh, bogate puf haljinice po uzoru na pedesete, romantične haljine s gornjim korzet dijelom i raskošnim lepršavim donjim dijelom te uske haljine koje nevjerojatno prianjaju uz tijelo. Za svakoga ponešto, rekli bismo, a dame koje se još uvijek osjećaju kao djevojčice neće propustiti komade ukrašene aplikacijama Miki Mausa, koji istovremeno naglašavaju seksipil.

Na modnoj pisti 23. Schwarzkopf Cro A Portera najnoviju kolekciju cipela predstavio je i Ivan Ledenko. Vesele, razigrane, a opet tako ženstvene i seksi cipele s vrtoglavo visokim potpeticama, pripadnice ljepšeg spola sigurno će baciti u trans. Za one koje žele biti drugačije od drugih tu su šarene sandalice ukrašene resama ili pak one žute s velikim cvijetom. Muškarci koji žele biti u trendu sigurno će poželjeti u ormaru barem jedne prave muške kožne sandale, koje odišu udobnošću, ali i bespogovorno idu u korak s modnim trendovima.

Ivanman, mladi srpski dizajner s berlinskom adresom, zagrebačkoj publici pokazao je se zanimljivu kolekciju namijenjenu modernom, urbanom muškarcu koji prepoznaje modu. Tamne, klasične boje poput crne i smeđe sjajno su spojene sa zagasitom crvenom i ljubičastom. Pravi macho muškarci neće odoljeti ni svijetlom baloneru, a oni koji ne priznaju nikakve modne granice posegnut će za bordo, potpuno prozirnom vestom koja naglašava mišićavi torzo.