Izbirljivi ljudi najčešće ne vole voće i povrće, a to se često ocrtava i na njihovoj liniji
Volite samo bijelo meso od piletine, ne jedete salate, a od slatkoga volite samo tamnu čokoladu? Ljudi koji su izbirljivi u hrani često prave probleme i sebi i drugima, a kako otkriva najnovije istraživanje, skloniji su i debljanju.
Naime, izbirljivi ljudi najčešće ne vole voće i povrće, a to se često ocrtava i na njihovoj liniji. S godinama čak mogu imati i problema sa zdravljem. Može li se taj problem riješiti? Stručnjaci kažu da je moguće, a preporučuju i pet koraka koji vam mogu pomoći u tomu.
1.Podsjetite se koliko je truda uloženo u hranu koja dolazi na naše stolove, posebno kada je riječ o voću i povrću koje nije lako uzgajati. Izrazite zahvalnost hrani i ljudima. S vremenom će vam rasti poštovanje prema svim namirnicama.
2.Proširite malo svoj jelovnik i uključite hranu koji inače ne jedete. Stvarajte naviku kušanja novih okusa.
3.Naučite kuhati jednostavna jela. Kad upoznate namirnice koje pripremate, stječete osjećaj kontrole nad hranom, a izbirljivim ljudima upravo taj osjećaj najčešće nedostaje.
4.Jedite u društvu drugih ljudi jer će vas to zapravo prisiliti da pristojno ponašanje, odnosno da jedete sve i ne prigovarate hrani.
5.Naučite nešto o nutricionizmu. Upoznajte sastojke namirnica pa će vam doći u glavu da su neke namirnice iznimno važne za zdravlje te da ih ne biste trebali izbjegavati.