KRAJ BORBE S LJUSKAMA

Jeste li već isprobali ove trikove guljenja jaja?

05.04.2015 u 09:07

Bionic
Reading

Za nadolazeće blagdane, prehrambena konzumacija jaja u većim količinama od uobičajenih sasvim je normalna pojava. Kuhana jaja, sama po sebi, brz su, jeftin i ukusan obrok, no problem često predstavlja proces guljenja koji može znatno zakomplicirati stvar

Postoje brojni načini na koje možete pravilno oguliti kuhana jaja, a na YouTubeu se pojavio video kako ih možete efikasno i brzo oguliti uz pomoć obične čaše vode. Jaje stavite u čašu s vodom, zatvorite je rukom, naglo protresete i ljuska će se bez pretjeranih problema odvojiti od vašeg kuhanog jajeta.

Osim čaše vode, kuhano jaje možete oguliti i uz pomoć dugog rukava majice. Kuhano jaje koje želite oguliti smjestite u središnji dio rukava te krajeve rukava čvrsto zavežete konopcem. Kad ste to učinili, rukav u kojem se nalazi jaje potrebno je brzo okretati par sekundi. Nakon što ste to učinili, svoje kuhano jaje možete izvaditi iz rukava i s lakoćom ukloniti njegovu ljusku.

Ako vam obična čaša vode ili rukav duge majice nisu dovoljno 'inovativna' rješenja guljenja kuhanih jaja, možda će vam se metoda guljenja pomoću teniske loptice učiniti mnogo zanimljivijom. Metoda guljenja ljuske jajeta pomoću teniske loptice, na prvi pogled, slična je guljenju uz pomoć rukava. Ono što trebate učiniti je pravilno označiti mjesta na loptici koja ćete probušiti i razrezati kako biste provukli konopac i smjestili svoje kuhano jaje. Nakon što ste to učinili, lopticu u kojoj se nalazi jaje potrebno je brzo zavrtjeti kako bi se ljuska što bolje odvojila od jaja. Kako izgleda ova zanimljiva metoda guljenja ljuske jajeta, pogledajte ovdje: