Brz, fin i zdrav proljetni doručak, ručak ili večera! Okušajte se u pripremi šparoga s jajima na način naše čitateljice iz Zaprešića
Sastojci:
- vezica zagorskih šparoga (ili nekih divljih, ne pretvrdih)
- 0,5 dl maslinovog ulja
- nekoliko jaja (ovisno koliko ste gladni)
- 2 žlice vrhnja ili čvrstog kiselog mlijeka
- žličica karija
- nasjeckan ili suhi peršin
- sol, papar
- tvrdi sir za ribanje
- male rajčice
Šparoge oprati, odlomiti im tvrdi dio stabljike i nasjeckati. Na tavu staviti maslinovo ulje i na njega šparoge. Pirjati ih nekoliko minuta, malo posoliti, pirjati još minutu i onda pokriti poklopcem da se upare i tako ih kuhati još cca 5 minuta. U međuvremenu razbiti jaja u zdjelicu, izmiješati ih, dodati im vrhnje i kari, sve dobro izmiješati i preliti preko omekšalih šparoga (ne trebaju se prekuhati jer moraju sačuvati okus). Malo popapriti po želji i, ako treba, posoliti, posuti peršinom i izmiješati. Kad je kajgana gotova, naribati sir po želji, pustiti da se otopi i to je to! Poslužiti s malim rajčicama.
'Dobar tek i uživajte u proljetnom ljetu', poručuje nam čitateljica Sandra Mirković iz Zaprešića koja nam je poslala ovaj slasni recept.
Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala