PONUDA I CIJENE

Kako odabrati savršenu pidžamu za zimske noći?

20.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Hladne zimske dane ponekad je najbolje provesti kod kuće na toplome, no za pravi ugođaj potrebna je i udobna pidžama koje može biti itekako trendi. Kako bi izbor bio lakši, pogledajte što od asortimana za spavanje nude brendovi poput H&M-a, Zare Home, Women' Secreta, Lisce, Triumpha… izbor je i više nego šarolik

Ma tko bi mogao odoljeti udobnoj pidžami ili pak kućnom odijelcu koji doslovce mame na izležavanje i ljenčarenje za vrijeme hladnih zimskih dana. Svaka prava trendseterica dobro zna da vrijeme starih pohabanih 'majica za spavanje' treba ostaviti iza sebe te se opskrbiti odgovarajućim krpicama za udobno spavanje i ljenčarenje. Izbor je i više nego šarolik. Od točkastih, šarenih pidžama, preko onih s likovima iz crtanih filmova namijenjenih ljubiteljicama tih 'slatkih' krpica, pa sve do svilenkastih spavaćica za vječne zavodnice ili pak kariranih hlačica za prave štreberice u duši.

No ne treba se ograničiti samo na klasične pidžame, jer baš kao i u svakom modnome segmentu, tako i u ovome postoji i više nego dovoljno prostora za igru. Odvažite se i isprobajte kombinezon za spavanje kakav na primjer nudi Oysho ili pak tajice s uzorkom leoparda i crvenu majicu iz ponude H&M-a. No bacite pogled i na simpatične maskirne tajice ili pak kućno odijelce i udobni pončo.

Kako bi zimski dani kod kuće bili još ugodniji ili topliji, uz pidžamu nije loše nabaciti kakav kućni ogrtač, klasični frotirni ili pak trendi, koji više nalikuje vesti, kakav u ponudi ima Women' Secret. Ne treba zaboraviti ni na uvijek hladna stopala koja će se sigurno oduševiti već pri samom pogledu na tople papuče. Osim onih klasičnih, ukrašenih točkicama ili mašnicama, tu su i one koje podsjećaju na popularne uggsice, kojima sigurno nitko neće moći odoljeti.

Prilikom izbora pidžame treba voditi računa i o materijalu koji znatno može utjecati na kvalitetu spavanja. Pidžame koje sadrže umjetnu vunu u svom sastavu smatraju se najtoplijim zimskim pidžamama, no vuna je sintetička tkanina te može generirati statički elektricitet, što nekome može biti poprilično neugodno. Umjetna vuna ima prednost pred pravom jer je znatno lakša te se lakše održava.

Pidžame od flanela su obično vrlo tople i udobne. Flanel se tradicionalno dobivao iz vune, no danas može biti i od vune, pamuka ili sintetičkih vlakana. Ukoliko se odlučite za pidžamu od ovoga materijala, svakako prvo provjerite radi li se o prirodnom ili umjetnom flanelu.

Mnogi pamučne pidžame smatraju najboljima, no one nisu uvijek i najtoplije. Pamuk upija vlagu i ukoliko se uznojite tijekom noći, ujutro biste se mogli probuditi u vlažnoj i hladnoj pidžami. Također, kao i kod drugih materijala, toplina ovisi o debljini i vrsti pamuka. Brušeni ili češljani pamuk obično je kvalitetniji te je poželjniji kada su u pitanju zimske pidžame.