SAVJETI NAJBOLJIH

Kako se ošišati ako vam je dosadila poluduga kosa

10.09.2016 u 09:07

Bionic
Reading

Lob frizura suvereno je vladala nekoliko sezona i dok su se mijenjale nijanse pramenova, taj popularni oblik šišanja nije silazio s trona. Ipak, ako vam je dosadio, kao Seleni Gomez i drugim ljepoticama, možete birati između nekoliko ideja prema savjetu stručnjaka

Baš kao što je it djevojka Kendall Jenner zasjala na najprestižnijoj, rujanskoj naslovnici modne biblije s nešto dužom kosom, za taj su se potez odlučile i druge slavne dame, a njezina frizura za Vogue samo je jedna od ideja čarobnjaka za kosu – Garrena.

Slojevito šišanje – bujna kosa

Garren je radio s najvećim imenima u svijetu mode i ljepote, a sada je za Vogue otkrio što učiniti ako vam je dosadio lob. Prvi prijedlog je slojevito šišanje, bez obzira planirate li pustiti kosu ili je malo skratiti, jer joj slojevi dopuštaju da se bolje kreće i djeluje živahnije. Njemu se takvo šišanje najviše sviđa kod plavuša i brineta zato što ima i romantičnu notu, a najvažnije je da kosa ne ostane predugačka jer zbog težine tada neće biti prpošna i razigrana.

Šiške

Ravno odrezane šiške, taman iznad obrva, ili nešto kraće, bilo kojoj lob frizuri daju upečatljiv izgled. Odrežete li šiške ravno tik iznad obrva, cijela će frizura lijepo uokviriti lice i dati definirani look. Šiške se dobro uklapaju uz bilo koju dužinu kose, a idealne su kao spas u zadnji čas jer uvijek možete povezati rep u žurbi i imati frizuru. No Garren upozorava da za takve šiške morate imati njegovane i uredne obrve. Obavezno ih iscrtajte, naglasite prirodni luk i pazite na njihovu dužinu jer ako su neprimjetne, niti frizura ne dolazi do izražaja.

Dječački look

Sa šiškama ili bez njih, dječačke frizure uvijek su dobrodošle, kaže frizerski čarobnjak za Vogue, a na vama je da pronađete onu koja će odražavati vaš stil. Inspiraciju možete pronaći u muškim frizurama iz 60-ih godina prošlog stoljeća ili se poigrati asimetričnim rezovima.

Kovrčava kosa ima svoje prednosti

Većina žena s ravnom kosom ponekad poželi prirodne kovrče jer se čini da te sretnice bez puno muke imaju spremnu frizuru, no one će reći da to i nije tako lako. Garren za žene s kovrčavom kosom predlaže da joj dodaju pletenice ili pramenove jer će oni dobiti težinu i otkačeni look