Vikend na otvorenom

Evo nekoliko ideja za sunčani vikend koji je pred nama

18.09.2024 u 09:06

Bionic
Reading

Odbrojavanje do kraja ljeta je i službeno počelo. Rujan je stigao na velika vrata, no mnogi od nas još se uvijek ne žele samo tako odreći jednog od najljepših godišnjih doba. Uz zabavne aktivnosti, koje će na okupu zadržati obitelj i nakon povratka s godišnjih odmora, produžite uživanje na otvorenom

Za većinu Hrvata godišnji odmor odavno je završio. Tek rijetki sretnici s kontinenta i dalje uživaju i to u, za mnoge najljepšem periodu, babljem ljetu.

Sve to tako teško pada onima koji su se morali preko noći vratiti u svakodnevicu - roditelji na posao, a djeca u vrtiće i školske klupe. No, povratak u realnost ne mora nužno značiti i odricanje od uživanja u aktivnostima na otvorenom, s kojima najlakše možemo produžiti taj najdraži nam period.

Kako bi spojili ugodno s korisnim, a osobito ako imate malu djecu koja u većini slučajeva traže svojih pet minuta, a ponekad i animiranje, pri ruci uvijek imajte nešto ‘slatko i osvježavajuće’, a čime ćete spasiti situaciju ako u bilo kojem trenu išta krene po zlu.

Multipack spašava stvar

Naravno, riječ je o najdražem desertu malih i velikih, sladoledu, a zahvaljujući Ledu, ne morate razmišljati o tome koliko ste komada pojedinog sladoleda na štapiću ili kornetu uzeli, jer sada su tu multipack pakiranja koja će spasiti stvar.

Znate li s čime gotovo nikada ne možete pogriješiti? Organizacija piknika na otvorenom najidealniji je način za opuštanje i druženje s obitelji ili prijateljima, a jedino što vam može pokvariti sve planove je vrijeme. Upravo zbog toga na vrijeme provjerite prognozu, zažmirite i na karti stavite prst i pronađite mjesto na kojem možete provesti svoj dan iz snova.

Vikend je nedvojbeno najbolji i mnogima jedini kada mogu otići negdje, a dan prije piknika pripremite sve što će vam trebati.

Ništa bez sladoleda

Udobna i velika deka koju ćete rasprostrti na travi ispod velikog stabla koji će napraviti prirodan hlad, prijenosni frižider u koji ćete natrpati raznoliku hranu, ali i multipack sladolede koji dobro dođu nakon puno smijeha i igre. Uzmite sa sobom jednokratne čaše, tanjure i pribor, kako ne bi trebali razmišljati gdje ćete sve to oprati, a nije na odmet ni kakva ležaljka ili rasklopni stolčić, za sve one koji ne vole ležati na travi.

Za djecu obavezno, osim već gore spomenutog Ledo sladoleda, koji će im vrlo vjerojatno biti i najdraži obrok dana, uzmite i razne igre kojima će se zabaviti. Ako vam nedostaje ideja, mi ih imamo na pretek - za one kojima se ne da nositi ništa, neka tako i ostane jer dobro rastrčavanje uz lovicu, igru skrivača ili crnu kraljicu ne iziskuje ama baš nikakve rekvizite.

No, ako spadate u one koji na sve načine žele oduševiti ekipu, pronađite uže za igru povlačenja konopa ili jutene vreće za utrku u vrećama u kojoj mogu sudjelovati svi, baš kao i trkama parova, gdje po jednu nogu od svakog ‘natjecatelja’ zavežete špagom.

Ne krećite na put bez...

Na put ne krećite bez lopte, reketa za badminton ili vodenih balona, a kada želite ‘malo mira’ iz torbe izvadite karte za UNO. Dok ekipa igra omiljenu igru svih generacija iz rashladnog frižidera izvadite neki od King multipacka, no ako želite stvarno oduševite sve ‘zaigrajte na kartu klasika’ pa sa sobom ponesite Snjeguljicu, Njofru ili Ledolina Multipack.

Za sve one koji nisu avanturističkog duha, ali i dalje žele baš kao u ljetnim danima uživati s obitelji i prijateljima, ne treba puno razmišljati - jednostavno ostanite kod kuće i organizirajte večeru s prijateljima u dobrom društvu. Ni za to ne treba puno truda i vremena, jer zahvaljujući Ledo proizvodima ukusna večera bit će gotova bez puno muke.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Ledom.