pametna rješenja

Kućanski poslovi koji nam idu na živce odlaze u povijest

29.06.2024 u 06:03

Bionic
Reading

Nekada su kućanski poslovi bili posao s punim radnim vremenom. I dok čišćenje, kuhanje i pranje rublja i dalje zahtijevaju da prionemo poslu, na sreću, mnogi kućanski poslovi koji nam idu na živce odlaze u povijest, zahvaljujući naprednoj tehnologiji, a one preostale moguće je obaviti učinkovitije i pri tome i uštedjeti

Prošlo je 17 sati, ulazite u stan nakon napornog dana i u glavi počinjete sastavljati 'to do' listu – oprati barem 2 ture rublja jer u košaru za prljavi veš više ne stanu ni čarape, a tamo su i one dvije bluze koje se moraju prati na ruke. Nakon toga treba otrčati i do trgovine – nedostaje nekoliko namirnica za kasni ručak, a na policama nema baš ni nešto za doručak. Krećete prema perilici rublja, spremi za opasni multitasking i onda shvaćate da nemate ni deterdženta za rublje.

U glavi slažete novi plan i raspored, preraspodjeljujete snage i preslagujete prioritete. I tako nerijetko pet dana u tjedna. Nakon toga nastupa subota, a vi, u vječnoj utrci s vremenom navijate budilicu prije 8 ujutro, jurite na plac, pa u trgovinu – vrijeme za tjednu nabavku ne biste li izbjegli nemilu situaciju s deterdžentom od nekoliko dana ranije. No, onda nastupa novi krug mučenja – perilica se bjesomučno vrti cijeli noć (treba i struju uštedjeti, zar ne?), u hladnjak namirnice slažete poput tetrisa i do kraja vikenda više ne znate što imate unutra. A nakon toga nastupa novi tjedan… Zvuči pomalo poznato?

Nema sumnje, kućanski poslovi i obveze mogu nas poprilično izludjeti, ali i oduzeti popriličan dio slobodnog vremena. No, činjenica je da suvremeni problemi zahtijevaju suvremena rješenja i to u obliku učinkovite AI tehnologije koja posao obavlja umjesto vas, pri tome štedeći vrijeme i energiju, ali i živce.

Samsung perilica rublja sa AI Ecobubble™ i QuickDrive™ tehnologija omogućuje pametnu uštedu energije i vremena – zaboravite na hrpe prljavog rublja koje vas čeka na povratku kući i visoke račune za struju.

Samsung perilica rublja sa AI Ecobubble™ i QuickDrive™ tehnologija energetski je vrlo učinkovita i čak premašuje minimalne zahtjeve energetske učinkovitosti za ocjenu klase A do 40 posto. Napredne tehnologije poboljšavaju učinak pranja i skraćuju vrijeme pranja, čime se smanjuje potrošnja energije. Naime, programi koji rade u načinu rada AI Energy smanjuju potrošnju energije do 70 posto upotrebom Ecobubble™ tehnologije koja stvara mjehuriće koji učinkovito uklanjaju prljavštinu čak i u hladnoj vodi. Uz primjenu umjetne inteligencije (AI Wash) odjeća se pere s manje deterdženta i vode.

Nema potrebe da osjetljivu ili jako prljavu odjeću perete na ruke i namačete jer AI tehnologija prepoznaje težinu i mekoću tkanine te razinu prljavštine. Zatim prilagođava način pranja te količinu vode i deterdženta. Zahvaljujući upravljanju uz pomoć umjetne inteligencije (AI Control) na dohvat ruke je personaliziran ciklus pranja baziran na individualnim navikama. Za lakšu borbu s prljavim rubljem tu je i Auto Dispense tehnologija automatskog doziranja deterdženta čiji dozator može zadržavati količinu deterdženta dovoljnog za mjesec dana pranja.

SmartThings aplikacija

SmartThings aplikacija omogućuje povezivanje s kućanskim uređajima, učinkovito upravljanje potrošnjom energije kako bi se smanjio ugljični otisak i uštedio novac. SmartThing Energy funkcija nadzire potrošnju energije kućanskih uređaja te nudi savjete o energetskoj učinkovitosti pa je planiranje mjesečne potrošnje nikada nije bilo lakše. HomeCare funkcija zadužena je pak za pametno i jednostavno održavanje – na vrijeme ćete znati kada treba promijeniti određeni dio, ali i imati moćnog saveznika s korisnim savjetima.

Jednostavno više nema potrebe za paljenjem perilice za rublje iza 22h, slušanje zujanja i centrifuge, pranja 2-3 ture rublja nakon posla, a pozdravite se i trčanjem u dućan po deterdžent netom pred zatvaranje. Također, više ne morate omiljene majice i bluze te osjetljivije komade prati na ruke, neka to sve AI tehnologija to odradi za vas, a pokrenite je još dok ste na poslu pomoću SmartThings aplikacije te u nekoliko klinova odaberite odgovarajući ciklus pranja i optimalni tijek sušenja. A uz pametnu uštedu SmartThings aplikacija obavijestit će vas i kada je potrebno zamijeniti dijelove i pomoći u rješavanju problema. S AI tehnologijom perilica rublja postaje vaš najmoćniji saveznik, a ne ljuti neprijatelj.

No, AI tehnologija pokazuje svoje prednosti i u kuhinji. Samsung hladnjak sa zamrzivačem s donje strane, SmartThings aplikacijom i sveobuhvatnim hlađenjem omogućuje uštedu energije, pruža više prostora i time omogućuje da ga napunite i danima ne idete u dućan. Naime, visokoučinkovita izolacija SpaceMax™ tehnologije stijenke Samsung hladnjaka sa zamrzivačem s donje strane, SmartThings aplikacijom i sveobuhvatnim hlađenjem čini mnogo tanjima. Tako stvara više prostora za pohranu bez stršenja izvan kuhinjski radnih površina – estetika i funkcija u jednom. A više prostora ne znači opasnost od bacanja hrane, naprotiv. Sveobuhvatno hlađenje ravnomjerno hladi svaki odjeljak čime se zadržava dulja svježina hrane.

Povezan sa SmartThings aplikacijom Samsung hladnjak sa zamrzivačem s donje strane, SmartThings aplikacijom i sveobuhvatnim hlađenjem omogućuje smanjenje potrošnje energije do 15 posto pomoću načina rada AI Energy Mode. Kao vrsni pomagač AI tehnologija i SmartThings aplikacija misle i planiraju umjesto vas - ako je procijenjeni iznos Vašeg računa za struju veći od unaprijed postavljenoga ciljanog iznosa, nudi mogućnost uštede energije; HomeCare funkcija olakšava brigu o hladnjaku; SmartThings Food omogućuje popisivanje hrane u hladnjaku i upravljanje rokovima valjanosti.

Zašto odabrati Samsung?

Samsung uređaji s Bespoke AI  pomažu da uživate u energetski učinkovitom i praktičnom životnom stilu obogaćenom iskustvima s više slobodnog vremena i više uštede energije. Ukratko: radite manje, živite više i iskusite praktična Samsung AI rješenja. Od hladnjaka, perilice i sušilice rublja, usisavača pa do pećnice ovi pomno dizajnirani uređaji osvajaju izgledom i mogućnosti AI tehnologije. A s produljenom zaštitom Samsung Care koja uključuje tri godine redovnog jamstva i tri godine dodatne zaštite zajamčeno nema razloga za brigu.

A nakon što s vrata skinete nemile kućanske poslove u kuhinji i kupaonici, vrijeme je za opuštanje. I to sa stilom i doživljajem koji se, kada se jednom iskusi, ne zaboravlja tako lako. Samsung Neo QLED 8K i Neo QLED 4K te Samsung Oled televizori pružaju svu ugodnost uživanja u gledanju omiljenih serija i filmova – bez odsjaja zaslona koji sve pokvari, bojama, slikom i zvukom tako vjernim da su gotovo opipljivi.

Dizajniran da bude jedva primjetan, a lijep posvuda Samsung OLED prekrasno se uklapa u svaki prostor. Čiste linije, minimalistički okviri i ravna stražnja strana čine ga jednostavnim i elegantnim dodatkom interijeru svakog doma. Samsung televizori Neo QLED 8K i Neo QLED 4K u dom će unijeti nenadmašnu slika i zvuk te gledanje omiljenih serija i filmova pretvoriti u istinski doživljaj. Vrhunski Samsung procesor koji pokreće umjetna inteligencija upotrebljava neuronske mreže za učenje prizor po prizor, optimizirajući sliku i zvuk u nevjerojatno impresivno iskustvo gledanja. Iskustvo dodatno pojačajte soundbar sustavom,11.1.4-kanalni postav s bežičnim Dolby Atmos ozvučenjem koji pruža iznimnu kvalitetu zvuka u nevjerojatno dobrom dizajnu zbog kojeg atraktivno izgleda. Tko kaže da kućanski uređaji ne mogu biti i efektan ukras doma?

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji sa Samsung Hrvatska.

sve osim nogometa

Učitavanje...