Gastronomsko putovanje Španjolskom, sjevernom Afrikom i istočnim Mediteranom Kuharica 'Moro' jedinstveno je gastronomsko putovanje, knjiga koja dočarava način života u zemljama u kojima su tapas i meza – dijeljenje malih zalogaja hrane s prijateljima – mnogo više od nacionalnih stilova objedovanja
Autori Sam (Samantha) i Sam (Samuel) Clark krenuli su u proljeće 1997. godine, prije otvaranja restorana 'Moro' u Londonu, na tromjesečni medeni mjesec kamp-kućicom kroz Španjolsku i Maroko do Sahare, želeći otkriti sitnice zbog kojih hrana ima okus po kraju iz kojeg dolazi. Učeći istodobno i jezik začina, da bi mogli odabrati naglasak koji žele dati jelu, uspjelo im je stvoriti niz jedinstvenih recepta. Kuharica 'Moro', u kojoj su skupljena njihova najdraža jela, samo je u Velikoj Britaniji prodana u više od 100.000 primjeraka.
Recepti su pisani jednostavnim jezikom, a prati ih mnoštvo praktičnih savjeta i izvanrednih fotografija, preporuke koje začine i kako upotrebljavati, s ponekom anegdotom autora o tome gdje su probali koje jelo ili kako su došli do nekog recepta. Prvo je poglavlje posvećeno
pripremi domaćeg kruha, slijede recepti za jela koja se poslužuju kao tapas i meza pa juhe i recepti s ribama, mesom i povrćem, a priču zaokružuju slastice.
Kombinacije začina i sezonskih namirnica stvaraju neočekivane i izvanredne arome, recepti su prilagođeni pripremi u svakome domu, a rezultat su prekrasna jela bogata okusom koja nas vode na putovanja Mediteranom kakav manje poznajemo.
O autorima: Samantha i Samuel Clark, supružnici i kuhari, vode iznimno uspješan restoran „Moro“ u Londonu. Osim kuharice 'Moro', autori su još dviju kuharica, 'Casa Moro' i 'Moro East'.