Restoran Vinodol treću godinu za redom ugošćuje samozatajnog chefa Zdravka Tomšića iz popularnog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana te novootvorene Male ribe. Poznat je po svojim kreativnim jelima koja su uvijek zanimljiv i nekonvencionalan spoj tradicije i moderne gastronomije.
Svi zaljubljenici u kuhinju otoka Paga, ali i oni znatiželjnici koji su uvijek spremni na eksperimentiranje i enogastro avanture, moći će 20. i 21. veljače (četvrtak i petak) u restoranu Vinodol kušati remek djela s potpisom Zdravka Tomšića.
Večera će se sastojati od sedam vrlo promišljenih sljedova koji će svakog putnika namjernika odvesti na putovanje po još neotkrivenim ljepotama otoka Paga.
•File škombra (male skušice) na saur (odnosno mariniran) s lunskim maslinovim uljem
•Terina od paške janjetine i kelja s kremom od poriluka
•File hame (bijela riba lat. Argyorosomus regius) na brodet sa suhim štokljem (tj. hobotnicom) i bijelom palentom
•Janjeća jetrica sotirana s kiselim lučicama i suhim smokvama
•Ražnjić od jadranske lignje na toploj salati od komorača
•Rolada od paške janjetine s pečenim maslinama i mišancom
•Kolač od skute i badema s medom od kadulje
Cijena večere od sedam sljedova iznosit će 295,00 kuna.
Kako bi doživljaj otoka Paga bio potpun, svako od šest sljedova jela enologinja Josipa Andrijanić sljubit će uz vina Boškinac, točnije Gegić, 'Momu ocu' – macerirano vino iz 2012. (kupaža gegića, debita, chardonnaya i sauvignona) - pretpremijera, Grand Cuvee, Rožolj – premijera vina na kontinentalnom dijelu Hrvatske (sorta syrah), Boškinac te Boškinac prošek.
Promotivna cijena čaše Boškinac vina (1 dcl) iznosit će 20,00 kuna uz konzumaciju jelovnika od sedam sljedova.
Boris Šuljić iz Boškinca vrlo rado će svim gostima odgovoriti na brojna pitanja vezana uz vina te im pokloniti dragocjeni savjet kako i samo kod kuće mogu sljubiti vina uz hranu.
'Zdravkovo viđenje Paga kroz Boškinac' idealna je prilika enogastro putovanje koje neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Rezervacije:
Tel: 01 4811 427
Mob: 099 38 11 427
E-mail: vinodol@vinodol-zg.hr
Tportal.hr će jednog čitatelja ili čitateljicu nagraditi večerom za dvoje 20. veljače!
Nagradu je osvojio Ivan Miler