NEMA VIŠE ODUGOVLAČENJA

Kupili ste novi stan? Porez morate platiti u rekordnom roku!

03.10.2013 u 12:40

Bionic
Reading

Da se u svim poreznim upravama diljem Hrvatske radi kao nikad dosad, svjedoči i primjer iz Dubrovačko-neretvanske županije gdje se obaraju rekordi od predaje zahtjeva do dostave 'Privremenog poreznog rješenja' na kućnu adresu

Čitatelj tportala (podaci poznati redakciji), koji je nedavno kupio stan u najjužnijoj hrvatskoj županiji, javio nam se nakon što mu je u roku od samo sedam dana od predaje papira na Poreznu upravu stiglo 'Privremeno porezno rješenje' ili u prijevodu porez za novi stan koji mora platiti u roku od 15 dana.

Budući da je po zakonu riječ o iznosu od pet posto na cijenu stana (dakle za stan od recimo 100.000 eura treba platiti 5.000 eura) ispada kako će mnogi koji su posljednjih tjedana kupili svoju drugu nekretninu biti u velikim problemima jer preko noći moraju naći poveći iznos za koji su računali kako će po starom dobrom usporenom sustavu doći tek za nekoliko mjeseci, ili budu li baš imali sreće, i do godinu dana.

Treba imati na umu da se na nepravodobno uplaćeni porez nekretnina obračunavaju i plaćaju zatezne kamate, a eventualna žalba nažalost više ne odgađa izvršenje rješenja.

Očito je ministar financija Hrvatske Slavko Linić 'pritisnuo' sve Porezne uprave u Hrvatskoj i tamošnje referente da se prime posla i naplate sve što mogu. U što kraćem roku!