samo njoj u čast

Limitirana kolekcija: Omiljeni brend torbica kraljice Elizabete predstavlja novi model koji će ljubitelji klasike obožavati

12.04.2022 u 10:11

Bionic
Reading

Britansku kraljicu Elizabetu gotovo je nemoguće vidjeti bez njezine legendarne torbice. Kultni britanski brend koji je zaslužan za velik broj kraljičinih torbica prekopao je bogatu arhivu i lansirao novi model što odiše prepoznatljivim vintage stilom

Inspiriran Elizabetinom vladavinom dugom 70 godina, britanski brend Launer predstavlja model torbice koji prigodno nosi naziv Jubilee Bag, a temelji se na stilu lansiranom 1972. godine, istom onom koji je kraljica nosila, ali i popularizirala.

'To je prelijep gotov proizvod – držimo se onoga u čemu smo dobri, a to je izrada strukturiranih torbi', kaže za magazin People Gerald Bodmer, izvršni direktor brenda čija se tvornica nalazi u Walsallu, u okolici Birminghama.

Ova jubilarna torbia dolazi u limitiranom izdanju te košta 3385 dolara, oko 23.500 kuna, a dostupna je u pet boja koje nose upečatljiva imena, poput Monarch Purple (kraljevskoljubičasta) ili Ebony Black, kraljičin favorit. Torbica također dolazi s posebnom kožnom pločicom s natpisom 'Platinum Edition Jubilee' u reljefnoj zlatnoj foliji s unutarnje strane, a izvana ima prepoznatljivi pozlaćeni amblem pletenog užeta.

Izrada ovog jedinstvenog modela torbice započela je nakon što je neimenovana osoba na tavanu svoje bake otkrila originalan primjerak te torbice te potom kontaktirala s dizajnerima brenda. Naime uzorak dizajna za ovu legendarnu torbicu davno je bio izgubljen pa je ovo otkriće omogućilo redizjan, a Gerald Bodmer ističe kako se ovo vrijeme čini savršenom prilikom za ponovno izdanje klasičnog retro stila.

'Oduvijek mi se sviđala ta torba, pa sam je koristio kao inspiraciju. Ne znam zašto ju je kraljica prestala nositi, možda se istrošila?' kaže Bodmer.

Kraljica je zadnji put viđena s originalnom verzijom torbice 1995. godine, kada je prisustvovala misi u Westminsterskoj opatiji. Izrađenu u crnoj lakiranoj koži, legendarnu torbicu kraljica je nosila prebačenu preko ruke uz jarkoružičastu jaknu, cvjetnu haljinu i odgovarajući ružičasti šešir s cvjetnim uzorkom.

  • +5
Launer Jubilee - torbica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Uvijek izgleda tako dotjerano i elegantno, a mislim da naše torbe slijede taj stil', kaže Bodmer, koji je kraljici poželio dobrodošlicu u svojoj tvornici 1992. godine, a među slavne kupce njegovih torbica ubraja se i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla.