BLISTALA U BIJELOM

Ljetni klasik uz najpoželjnije cipele sezone: Dakota Johnson bila je oličenje elegancije

21.06.2024 u 15:20

  • +4

Dakota Johnson

Izvor: Profimedia / Autor: AFFINITYPICTURE / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Poznata američka glumica posljednjih dana marljivo promovira novi film 'Daddio' koji ju je ovog tjedna doveo do studija talk showa Jimmyja Kimmela

Zadatak kreiranja lookova za novo TV gostovanje Dakota je povjerila priznatoj stilistici Kate Young s kojom ju veže uspješna suradnja.

Za svoju slavnu klijenticu tim je povodom osmislila nekoliko lookova. Najzapaženijim nesumnjivo je postao onaj u studiju showa, u znaku crne haljine brenda Bottega Veneta, zbog koje je zvijezda franšize '50 nijansi sive' pretrpjela modni gaf.

Uoči dolaska u studio plijenila je elegancijom, istovremeno se pridruživši vojsci poznatih dama u nošenju bijelog odijela.

Bijela se oduvijek smatrala suštinskom ljetnom bojom jer rashlađuje i pritom odiše osjećajem svježine i sofisticiranosti. Dakota je taj osjećaj utjelovila odjenuvši Beckett sako i Marine hlače iz pre-fall kolekcije njujorškog brenda Khaite.

Ono što se ističe u Dakotinoj odjevnoj kombinaciji je njezin odabir dugog sakoa, osvježavajuće promjene u odnosu na predimenzionirane i visoko rezane primjerke koji su već neko vrijeme dominantni na modnoj sceni.

Dugi sako kombinira modernost s bezvremenskim šikom, čak i uz lagano gužvanje od putovanja do studija Jimmyja Kimmela.

Zelena Guccijeve torbice Jackie 1961 i mačkaste sunčane naočale brenda Bottega Veneta činile su njezin odabir dodataka, dok se po pitanju obuće odlučila za trendovske slingback cipele s dodatkom minijaturne pete kitten.

Nakon što su se na modnu scenu u velikom stilu vratile 2019., za udobne i chic modele slingback cipela i dalje vlada ogroman interes.

  • +23
Slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Od salonki ili balerinki, slingback cipele prvenstveno se razlikuju po otvorenom dizajnu pete, a posljednjih sezona najpoželjnijima na modnoj sceni pokazale su se upravo verzije s dodatkom minijaturne pete kitten.

Ovaj tip obuće bez žrtvovanja udobnosti darovat će potrebne centimetre figuri. Zahvaljujući svom izgledu u stajlinzima nerijetko nadmašuje salonke, što je savršeno demonstrirala i Dakota Johnson.