Istra je poznata po tartufima, a Hello! poziva sve da dođu u listopadu kada će sve nositi taj zanosan miris kojem će teško odoljeti svaki gurman
Spominjući prirodnu ljepotu Istre, vinograde i masline, Hello! hvali i obalu koja ima prekrasno more. Priroda je bila darežljiva prema oboje, a rezultat je zanimljiva kuhinja toga područja.
Napominju kako je jesen vrijeme da se uživa u dragulju Istre - tartufu koji spada među najskuplje gljive na svijetu. Znalci će u šumama Motovuna i Buzeta pronaći tartufe sakrivene pod zemljom uz pomoć pasa. Najteži tartuf pronađen u Istri bio je težak 1,31 kilogram i taj je rezultat zabilježen u Guinnessovoj knjizi rekorda
Hello piše kako se gosti ne moraju sami mučiti s potragom jer restorani imaju bogatu ponudu, a kao najbolji izdvajaju poznati restoran Zigante
Pozivaju sve na Festival tartufa u Motovunu koji će se održati od 9. do 16. listopada te u Buzet prvog vikenda u studenom kada će posjetitelji moći uživati u neobičnom okusu i gozbi.
Na kraju, čitateljima predlažu da posjete i Hum pa tamo za suvenir uzmu sušene ili flaširane tartufe te da imaju na izbor izvrsna ulja, vina ili začine koji se koriste u istarskoj kuhinji.