POTPORA UDRUZI 'MOGU SVE'

Maja Lena Lopatny postala humanitarka

07.01.2014 u 12:48

Bionic
Reading

Udruga 'Mogu sve' organizirala je druženje osobama s invaliditetom u Tvornici kulture, a projekt su podržali Bojan Jambrošić i Maja Lena Lopatny

Udruga 'Mogu sve' je projekt koji je započeo u ožujku prošle godine. Cilj udruge je promicanje inkluzije osoba s invaliditetom te suzbijanje predrasuda ljudi prema osobama s invaliditetom, a koncentrira se na studente i mlade.

Početkom akademske godine 2013/2014. voditeljicama projekta Ani Tvrdeić, Anji Mihaljević i Alisi Šćukanac u sklopu kolegija na Fakultetu političkih znanosti priključuju se buduće novinarke Maja Lena Lopatny, Mia Buva, Kim Končar, Tea Hukić i Dora Čolaković

'Vrlo je važno da se osobe s invaliditetom ne izdvaja, što se u većini udruga i događa jer su na njihovim druženjima samo osobe s invaliditetom. Ovakvo druženje je jako pozitivno iskustvo, jer nije se pričalo o tipičnim stvarima, problemima ili zakonima', rekao je suradnik i član Neven Jurina Tomić.

Topla i prijateljska atmosfera potrajala je do kraja druženja kojem se pridružio i Bojan Jambrošić, razveselivši mnoge svojim dolaskom.