Što učiniti sa zagorenom rižom, lukom koji nam tjera suze na oči ili kako što dulje voće održati svježim, otkrivaju kulinarski stručnjaci koji nam na ovaj način štede vrijeme i novac
2. Prije nego što počnete rezati ljute papričice, ruke natrljajte biljnim uljem pa miris i ljutina neće ući u pore kože.
3. Ako niste sigurni jesu li jaja još svježa, stavite ih u vodu visine desetak centimetara; ona koja ne isplivaju dobra su za upotrebu.
4. Kokice ćete prije napraviti ako zrna potopite na desetak minuta u vodu. Zatim ih obrišite i pecite kao i obično. Kokice će se lakše raspuknuti i bit će manje zrna koja nisu uspjela.
5. Banane nikada ne stavljajte u zdjelu s ostalim voćem jer otpušta plinove zbog kojih će sve voće dozrjeti i propasti prije vremena.
6. Krumpir će kasnije proklijati ako među njega stavite jednu jabuku.
7. Ako vam je ostalo malo vina nakon večere, nemojte ga izliti, već ga zamrznite u kockice i iskoristite pri kuhanju.
8. Zamrznuto meso bit će mekše i brže će se otopiti ako ga prelijete s malo octa.
9. Da vam luk ne tjera suze na oči kada ga režete, spriječiti tako da korijen i unutrašnjost i sredinu prethodno izrežete van.
10. U borbi protiv suza od luka pomaže i ako prethodno skinete i prvi sloj lukovice.