ŠTEDE VRIJEME I NOVAC

Male kulinarske tajne koje bi svi trebali znati

03.06.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Što učiniti sa zagorenom rižom, lukom koji nam tjera suze na oči ili kako što dulje voće održati svježim, otkrivaju kulinarski stručnjaci koji nam na ovaj način štede vrijeme i novac

1. Ako vam je zagorjela riža, na iskoristivi dio stavite šnitu bijelog kruha i pustite da odstoji pet do deset minuta. Kruh će upiti okus zagorenoga.

2.
Prije nego što počnete rezati ljute papričice, ruke natrljajte biljnim uljem pa miris i ljutina neće ući u pore kože.

3. Ako niste sigurni jesu li jaja još svježa, stavite ih u vodu visine desetak centimetara; ona koja ne isplivaju dobra su za upotrebu.

4. Kokice ćete prije napraviti ako zrna potopite na desetak minuta u vodu. Zatim ih obrišite i pecite kao i obično. Kokice će se lakše raspuknuti i bit će manje zrna koja nisu uspjela.

5. Banane nikada ne stavljajte u zdjelu s ostalim voćem jer otpušta plinove zbog kojih će sve voće dozrjeti i propasti prije vremena.

6. Krumpir će kasnije proklijati ako među njega stavite jednu jabuku.

7. Ako vam je ostalo malo vina nakon večere, nemojte ga izliti, već ga zamrznite u kockice i iskoristite pri kuhanju.

8. Zamrznuto meso bit će mekše i brže će se otopiti ako ga prelijete s malo octa.

9. Da vam luk ne tjera suze na oči kada ga režete, spriječiti tako da korijen i unutrašnjost i sredinu prethodno izrežete van.

10. U borbi protiv suza od luka pomaže i ako prethodno skinete i prvi sloj lukovice.