odličan izbor

Meg Ryan ima jednu od najljepših kuhinja, a ovaj jednostavan, ali elegantan detalj je pun pogodak

12.10.2024 u 12:51

Bionic
Reading

Slavna glumica Meg Ryan svoju kuhinju preuredila je još 2021., prepustivši dizajn kultnom Becker Studiosu. Krajnji rezultat bio je fantastičan, prepuni inovativnih i stilskih rješenja vrijednih divljenja. Ipak, jedan element do sada se nekako provukao gotovo neopažen. Riječ je minimalističkom i efektnom kuhinjskim otoku koji se savršeno uklopio u bezvremenski dizajn prostora

'Jednostavan, ali elegantan kuhinjski otok u kuhinji Meg Ryan ne nalikuje ničemu što smo prije vidjeli,' oduševljeno je naveo Homes&Gardens. I doista, rezultat makeovera glumičine kuhinje s četverostranim otokom s postoljem je zapanjujući.

Kuhinjski otok kao estetski i funkcionalni dodatak

Kuhinjski otoci moćan su dodatak prostoru. Vrlo lako može definirati prostoriju, postajući odvažna žarišna točka – gotovo jednako kao i što pruža dodatni prostor za pripremu i skladištenje hrane. Kuhinjski otoci su nerijetko omiljeno mjesto gdje se obitelj okupljala za doručak, brzu užinu ili pak opuštenu večeru. Prvotno su bili vrlo popularni u SAD-u, a posljednjih godine sve su češći dodatak i u europskim kuhinjama.

A objavljene fotografije novo preuređene kuhinje Meg Ryan otkrile su nešto potpuno novo, a tako efektno – kuhinjski otok s postoljem. Glumičinu kuhinju u njezinom domu u Montecitu dizajnirao je dizajnirao je kultni Becker Studios 2021. godine i od tada je brojni ljubitelji interijera ne prestaju hvaliti. No, specifičan oblik kuhinjskog otoka, posebno istaknut na novoobjavljeni fotografijama na Instagram profilu dizajnerskog studija, sada je izazvao posebno divljenje.

  • +32
Dom Meg Ryan Izvor: Profimedia / Autor: Redfin / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dizajn koji se podiže čitav prostor

Jedinstveni tip kuhinjskog otoka je pravokutan, s bijelim mramornim vrhom sa suptilnim sivim linijama. Njegova baza je sivo postolje koje se obrušava s pravokutnim elementima, što mu daje umjetnički, skulpturalni dojam. Izloženost na četiri strane na prvi pogled može navesti na pomisao da se radi o blagovaonskom stolu smještenom u središtu prostora, ali samostojeći sudoper na otoku pokazuje da se radi o namjernom, trajnom aspektu kuhinjskog prostora. Meg je pak postavila kuhinjske stolice na dvije strane otoka, potičući tako druženje i razgovor u prostoru.

Ovaj dizajn otoka također odlično djeluje na čitav izgled kuhinje te je u interakciji s crno-bijelom kuhinjskom shemom boja. S toliko crne, prostor bi lako mogao izgledati pretamno ili zatvoreno. Nježan oblik otočne baze pomaže u suzbijanju težine ovih boja. A istovremeno omogućuje da svjetlost iz prozora i bijeli mramor prodiru, osvjetljavajući i podižući kuhinju.

Uz to, sam oblik otoka savršeno se uklapa u veću kuhinju. Pravokutni vrh oponaša ravne linije koje se vide u cijelom prostoru, nastavljajući linearnu, geometrijsku temu. U isto vrijeme, krivulja postolja oponaša elegantna lučna vrata. Ovi detalji glumičinoj kuhinji jedinstven, kohezivan dojam.

Moderno i funkcionalno

Zadnje, ali ništa manje važno je činjenica da ovaj kuhinjski otok nije samo moderan, već i vrlo funkcionalan. Tu je već spomenuti mali sudoper s desne strane kuhinjskog otoka. Oko njega je dovoljno prostora za pripremu za kuhanje velikih razmjera ili jednostavno korištenje tijekom opuštenih večeri. Druga strana otoka ima stolice raspoređene s dvije strane, potičući posjetitelje i članove obitelji da sjede blizu jedni drugih. 'To je jedan od najinovativnijih primjera žive kuhinje koje sam ikada vidjela,' napisala je Sophie Edwards za House&Garden.

  • +7
Meg Ryan Izvor: Profimedia / Autor: Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia