SPORTSKA ELEGANCIJA

Modni ulovi: Pronašli smo najpoželjnije modele tenisica, a možete ih nositi uz što god poželite

08.10.2018 u 11:08

Bionic
Reading

Sportska obuća i odjeća odavno je prerasla svoju prvotnu funkciju opreme za slobodno vrijeme ili rekreaciju, pa trendseterice ne izlaze iz udobnih i cool tenisica jer su apsolutni 'must have' već nekoliko sezona

Unazad nekoliko godina svjedoci smo velikog uzleta sportske odjeće koja se iz teretana preselila na gradske ulice te su je među prvima fantastično isfurale zvijezde Instagrama i kreatorice brojnih trendova poput Kendall Jenner, Hailey Baldwin ili sestara Hadid.

Nakon što se slavna Phoebe Philo, bivša kreativna direktorica kuće Céline, na pariškom modnom tjednu prošetala u bijelim tenisicama Stan Smith 2011. godine, čini se da je taj trend potpuno zaludio modni svijet. Bez obzira jeste li se uputili u izlazak, na predavanje ili na posao, sportska je obuća godinama sastavni dio cool outfita, a tenisice smo viđali i na nogama najvećih modnih ikona, poput Melanije Trump ili Brigitte Macron.

  • +32
Tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Klasične modele poput konversica, vansica ili adidasica, osobito hit modela Stan Smith, viđali smo tako na nogama mnogih zaljubljenica u modu, između ostalih Jessice Albe i Victorije Beckham, a potonji je model izazvao neviđenu pomutnju među fashionisticama.

O njegovoj popularnosti, jer se uklapa u svaki stil, svjedoči i podatak da su u poslovnom izvješću za 2014. godinu predstavnici Adidasa otkrili kako je model tenisica Stan Smith, koje nose ime po legendarnom tenisaču, postao jedan od najprodavanijih svih vremena globalno popularnog brenda.

  • +51
Tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Modnim trendovima odolijevaju i kultni modeli poput konversica ili vansica, a cool trendseterice ih spretno uklapaju u neodoljive street style kombinacije s pomalo rokerskom vibrom.

Ipak, u posljednje vrijeme slavne zaljubljenice u modu poludjele su za tzv. ružnim ili 'djedovim' tenisicama, nezgrapnim modelima koji neodoljivo podsjećaju na tenisice iz 90-ih kakve smo viđali na starijoj gospodi.

Vrlo brzo 'ružne' tenisice su se našle i na modnim revijama poznatih kuća poput Balenciage, Guccija, Céline, Louis Vuittona ili Chanela, za koje treba izdvojiti poprilične svote.

Osim ovog donedavno omraženog trenda, popularnost raste i retro modelima, kao što je Adidasov model Continental 80 ili pak Nikeov model Air.

Ni Brigitte Macron, prva dama Francuske, nije odoljela 'ružnim' tenisicama s potpisom njezina omiljenog brenda Luis Vuittona, a nevjerojatnu popularnost uživa model Balenciaga Tripple S, koji definitivno nije za svaki ukus, još manje za svaki džep.

Tako za jedan od najpopularnijih modela, Balenciagin TripleS, treba izdvojiti oko 5600 kuna, a za slične tenisice francuske modne kuće Louis Vuitton mora se iskeširati i puno više: oko 7000 kuna.

Iako za ovaj retro model nadahnut 80-ima treba izdvojiti 585 funti (oko 4800 kuna), model kuće Christian Louboutin je puno skuplji: 1625 funti (ili vrtoglavih 13.400 kuna).

Ni domaće zaljubljenice u modu nisu odoljele ovom trendu tzv. djedovih tenisica, pa smo ih mogli vidjeti i na Nikolini Rustović, Viktoriji Rađi, Jeleni Rozgi, Marti Fernandes da Silva, supruzi bivšeg Dinamovog nogometaša...