PARIS HAUTE COUTURE

Može li Zuhair Murad ostvariti san svake žene?

25.01.2013 u 11:13

Bionic
Reading

Paris Haute Couture primamio je mnoge slavne zvijezde i modne stručnjake, posebno na posljednje revije modnih brendova Masion Martin Margiela i Zuhair Murad

Dok su u modnoj kući Masion Martin Margiela koristili vintage odjeću i stvorili neobičnu kolekciju kojom su još jednom izazvali veliku pažnju, Zuhair Murad kreirao je bajkovitu kolekciju dugih haljina u kojoj bi vjerojatno svaka žena pronašla barem jednog favorita.

Tim koji stoji iza slavnog imena Masion Martin Margiela voli šokirati pa svome motu nije odolio ni ovaj put. Modeli su na glavama imali nekakvu vrstu vreća od raznih tkanina, a kolekcija je sačinjena od vintage komada koji su dobili novo i jedinstveno ruho, stoga Masion Martin Margiela želi dati novu šansu već nošenoj odjeći.

Tako su primjerice spajali dijelove starog balonera s haljinom ili staru jaknu s večernjom haljinom. Takva moda svakako će se svidjeti onima koji žele biti opaženi, a Jessica Michault za Now Fashion piše da će se pokoji komad iz kolekcije vjerojatno naći u ormaru Lady Gage.

Za razliku od tima MMM, Zuhair Murad poigrao se glamurom i romantičnim vezom koji je stvoren za crveni tepih. Ne čudi to da njegove kreacije nose mnoge slavne dame poput Kristen Stewart, koja je privukla veliku pažnju na crvenom tepihu pri premijeri posljednjeg nastavka 'Sumrak sage'.

Bajkovite duge haljine prepune sanjivih detalja i čipke bile su u zlatnoj, bijeloj, srebrnoj i nježnoj roza boji, a neke od njih mogle bi biti predivne vjenčanice. Još malo glamura dodao je perjem, a fini materijali besprijekorno su pratili linije manekenki i istaknuli ženstvenost.