POPULARNA HOODICA

Najudobnija majica postala hit među trendsetericama

11.03.2016 u 14:02

  • +3

Trendseterice u hoodie majicama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Nekad rezervirana za sportske aktivnosti i lijene vikende, majica s kapuljačom ili popularno 'hoodica', našla je svoj put do trendseterica koji udobnost ovog odjevnog komada sve više koriste pri kreiranju urbanih kombinacija

Ubrzan način života nametnuo je sve veću potrebu za udobnom i funkcionalnom odjećom, što se pokazalo izvrsnim poligonom za jačanje takozvanog trenda athleisure. Riječ je o trendu s fokusom na udobnoj i funkcionalnoj odjeći i obući sa sportskim predznakom koja sada služi za svakodnevno nošenje, neovisno o tipu aktivnosti.

Trend prenamjene zahvatio je i popularnu hudicu kao oličenje udobnosti. Često neugledan predmet postao je itekako primamljiv, ako je suditi po brojnim slavnim trendsetericama koje ga uspješno uklapaju u svakodnevne kombinacije.

Hoodie su mnoge žene uspjele transformirati u izrazito trendi komad u kombinaciji s podjednako trendi komadima poput bomberice. Ipak, kao što se moglo pretpostaviti, hoodieji na slavnima stižu i s paprenom cijenom.Kao najpopularnije majice s kapuljačom među slavnima pokazale su se one francuskog underground brenda Vetements koje se cjenovno kreću do 500 pa sve do dvije tisuće eura. Cijena očito ne igra nikakvu ulogu kod modnih ovisnika s obzirom na to da su majice ovog francuskog brenda većinom rasprodane.

@hirshleifers

Fotografiju objavljuje VETEMENTS (@vetements_official)

@nordstrom

Fotografiju objavljuje VETEMENTS (@vetements_official)

Takav rasplet događaja nimalo ne čudi ako uzmemo u obzir činjenicu da hoodie Vetements uglavnom nose jedne od najfotografiranijih i najutjecajnijih osoba na društvenim mrežama.

Jedno je sigurno - hudica je postala je izrazito poželjan i privlačan komad. Neovisno o cijeni, za koju god se odlučili, nećete pogriješiti ako je nosite kao neformalnu dnevnu odjeću.