Tvrdo kuhana jaja među glavnim su tradicionalnim jelima koja će se naći na mnogim stolovima tijekom uskrsnih blagdana, a evo kako ćete izbjeći muke kod njihova guljenja
Kažu da se obično lakše gule starija jaja pa možda ona koja ste kupili prije skuhajte, a svježija iskoristite u kolačima.
Jedan od uobičajenijih načina koji pomažu kod guljenja jest da jaja nakon kuhanja uronite u hladnu vodu. Zatim jajetom udarite o čvrstu površinu pa valjajte dok ljuska sasvim ne popuca. Trebala bi samo skliznuti čim je povučete.
Ima još jedan zanimljiv način u kojem za vas sve odrađuje čaša. U nju natočite vode, uronite jaje, prekrijte rukom i dobro protresite nekoliko puta. Ljuska će popucati, ali će i voda iscuriti pa sve napravite iznad sudopera.
Isto možete učniti i s više jaja odjednom. Stavite ih u posudu, ulijte vodu, poklopite i dobro protresite. U vrijeme Uskrsa, kada svi kuhamo više jaja nego obično, ovaj je trik dobrodošao.