MODNA IKONA

Nezaboravni stajlinzi neponovljive prve dame

12.11.2016 u 07:55

  • +12

Modni stil Michelle Obame

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Michelle Obama slovi za jednu od najdražih političkih figura Amerikanaca. Nakon osmogodišnje vladavine u ulozi prve dame Amerike, brojni mediji odlučili su joj iskazati počast jer se, osim humanošću i motivacijskim govorima, iskazala i svojim posebnim smislom za modu

Osim argentinske prve dame Juliane Awade Michelle Obama u osam godina na poziciji američke prve dame gotovo da nije imala ozbiljniju modnu konkurenciju u redovima prvih dama.

Svojim stilom osvojila je brojne žene, a koliko je njezin modni utjecaj uistinu velik, potvrđuje i činjenica da gotovo sve što odjene za par dana rezultira rasprodanim zalihama.

Kako ističu svjetski medij, Michelle Obama definitivno zaslužuje titulu prve dame mode. U osam godina dokazala je da ne postoji ništa sporno u nošenju već viđenih krpica, a u povodu službenih posjeta državama i ugošćavanja stranih političkih figura, pametno je birala kreacije dizajnera iz njihovih zemalja.

Među mnogobrojnim dizajnerskim imenima najčešće je nosila kreacije američkog dizajnera indijskih korijena Naeema Khana, no isto tako i dizajnera Jasona Wua i Brandona Maxwella koje je uspjela izvući iz potpune anonimnosti i osigurati im svjetsku popularnost. 

#WCW she is so stylish and classy all at the same time. Love it! #michelleobama #flotus #michelleobamafashion

Fotografiju objavljuje Chantal Mann (@im_channiemann)

U posljednjoj godini mandata Michelle Obama si je dala posebnog modnog oduška ne bojeći se modno riskirati.  U mnogim formalnim i neformalnim izdanjima u kojima se pojavljivala uspjela briljirati u finišu predsjedničke vladavine.

Da je se pamti i kada na njezino mjesto dođe neka druga žena, definitivno je osigurala dvjema haljinama. Prva u nizu haljina modne kuće Gucci u kojoj se pojavila prilikom gostovanja u talk showu slavne Ellen Degeneres.

Pokazala je da ne zazire od modnih iskoraka noseći i ekscentričnu haljinu Guccijeva hit dizajnera Alessandra Michelea s motivom oslikane geografske karte.

Više od Guccijeve haljine uspjela se istaknuta ona koju je nosila za posljednju državnu večeru u Bijeloj kući.

Mediji su složni da Michelle Obama nije mogla bolje odabrati od ružičasto zlatne haljine modne kuće Versace. Ova talijanska modna kuća poznata po seksipilnim kreacijama nije bila na vrhu njene liste omiljenih, no nošenjem seksi drapirane haljine potrudila se da u povijest uđe kao jedna od najbolje odjevenih prvih dama Amerike, uz bok neponovljive Jackie O