Kremast, okusom bogat špinat san je svake kuharice jer ne odbijaju samo djeca jesti tu zelenu smjesu koja nema neki poseban šmek
Špinat je izuzetno zdrava namirnica, ali mnogi je izbjegavaju zbog specifična okusa. Odličan je izvor vitamina C, K, B i beta karotena. Kako biste zadovoljili sve dnevne potrebe organizma za vitaminima, dovoljna je jedna šalica kuhanog špinata. Posjeduje i veliku količinu magnezija, teško se može usporediti s nekim drugim povrćem, zdrav je i za srce. Ako baš niste neki ljubitelj špinata, probajte recept Huffington Posta i sigurno ćete ga zavoljeti.
Sastojci:
pola kilograma špinata
1 glavica luka, narezanog na kockice
2 češnja češnjaka, mljevena
3-4 žlice brašna
3-4 žlice maslaca
2 šalice mlijeka
1/2 šalice naribanog parmezana (opcionalno)
1/2 žličice bijelog papra (ili muškatni oraščić, ako vam je draže)
sol po želji
Priprema:
Špinat prokuhajte minutu i odmah dodajte hladne vode da se zaustavi vrenje. Nasjeckajte ga i stavite sa strane. A treba pripremiti najvažnije - umak. Rastopite maslac u tavi pa dodajte luk i češnjak. Pustite da omekšaju i dodajte brašno pa promiješajte i polako ulijevajte mlijeko. Na kraju bacite parmezan i začine te sve promiješajte sa špinatom.