PO UKUSU YVESA

Od strogih odijela do party komada: Saint Laurent oduševio novom kolekcijom

26.09.2024 u 15:21

  • +11

Saint Laurent SS25

Izvor: Profimedia / Autor: Laurent VU / Sipa Press / Zeppelin / Avalon / Profimedia

Bionic
Reading

Malo je reći da je nova revija Saint Laurenta održana u Parizu u sjedištu brenda bila zvjezdana afera

Unatoč velikom broju značajnih gostiju, jedna je superzvijezda ukrala šou. Američka 'it' djevojka Bella Hadid trijumfalno se vratila na modnu pistu, prodefiliravši u crnom odijelu.

Posljednji put to je učinila u listopadu 2022., odvojivši vrijeme od svijeta mode kako bi se usredotočila na zdravlje. Njezino pojavljivanje na modnoj pisti - u dijelu revije, sa samouvjerenim štihom - natjeralo je internet da 'izgubi um'.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Vacarello odao počast Yvesu

Kreativni direktor Saint Laurenta, dizajner Anthony Vacarello, novom kolekcijom prvenstveno je odao počast osnivaču kuće, dizajneru Yvesu Saint Laurentu i kodovima koje je kreirao za brend, posebno onima iz ere 70-ih i 80-ih.

Yves Saint Laurent slavno je odijevao žene u odijela, s njima zauvijek povezujući svoju modnu kuću, a upravo ona dominirala su novom kolekcijom, baš kao i naočale po uzoru na modele kakve je za života nosio Yves.

Kontrast odijelima činili su komadi stvoreni od luksuznih tkanina vibrantnih boja i uzoraka koji su zacementirali povratak boho chic estetike na modnu scenu.

Bilo je tu i party komada poput sjajnih mini haljina od lurexa sa slojevima čipke koje će zasigurno postati hit među damama iz svijeta slavnih.