NADMAŠUJU SALONKE

Odišu luksuzom: Slingback cipele u ovoj boji spremaju se postati apsolutni hit jeseni

30.07.2024 u 09:52

Bionic
Reading

Nakon što su komadi u tamnim nijansama crvene obilježili hladnu sezonu, čini se da ćemo njihovoj velikoj popularnosti svjedočiti i u mjesecima koji dolaze

Tamnocrvena boja, bordo, a posebice istaknuta na dodacima i elegantnim modelima obuće, uspjela je u potpunosti zavladati modnom scenom u sezoni jesen/zima iza nas.

Njezinoj popularnosti najviše su doprinijele modne kuće poput talijanskog Guccija i Miu Miu, a ljubitelje mode osvojile su bordo komadima koji odišu luksuzom.

Bordo slingback cipele s potpisom brenda Miu Miu prošle sezone postale su ogroman hit na street style sceni, pritom dobivši mnoštvo cjenovno pristupačnih verzija.

Dokaz njihove poželjnosti je i visoko treće mjesto na listi najpopularnijih modnih komada u posljednjem kvartalu 2023. godine prema istraživanju Lysta, a njihovom slavom odlučio se okoristiti i Gucci.

  • +35
Gucci FW24 Izvor: Profimedia / Autor: RICK GOLD / CAPITAL PICTURES / PROFIMEDIA

Gucci ima neodoljivu verziju slingback cipela

Otkako je preuzeo talijanski brend od Alessandrea Michelea, neprikosnovenog kralja maksimalizma, dizajner Sabato De Sarno nastavio je tamo gdje je stao Tom Ford. Modni minimalizam ponovno vlada talijanskom kućom, a nerijetko ga ističe upravo komadima bordo boje.

Kroz liniju obuće Signoria, De Sarno je izbacio bordo verziju slingback cipela, s dodatkom klasične potpetice stiletto i minijaturne pete kitten.

Slingback cipele brenda Gucci Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Potonja je posebno zaintrigirala slavne dame, poput Dakote Johnson i Kaije Gerber.

Zvijezda franšize '50 nijansi' nosila ju je na ulicama New Yorka u prozirnoj kombinaciji bijelog topića i pencil suknje boje senfa, a mlađahna nasljednica Cindy Crawford imala je klasičniji modni pristup.

U sklopu Ljetnih olimpijskih igara u Parizu, 22-godišnja Kaia Gerber nosila je Guccijeve slingback cipele uz minijaturni model male crne haljine, pritom pariravši slavnoj mami u nešto dužoj verziji ovog modnog klasika.

  • +6
Kaia Gerber i Cindy Crawford Izvor: Profimedia / Autor: THIERRY LE FOUILLE / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

U odnosu na hit model bordo slingback cipela brenda Miu Miu, Guccijev prijedlog odskače zlatnim detaljem na remenčiću koji obgrljuje gležanj, a krasi ga i logo te modne kuće.

Osim što svojom elegantnom siluetom u stajlinzima nerijetko nadmašuju salonke, slingback cipele mogu se pohvaliti laskavim efektom, posebice njihove verzije s vrhom u špic.

  • +23
Slingback cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Upravo on noge će učiniti vizualno dužima, usprkos minijaturnoj peti kitten.

Slingback cipele, osobito njihove bordo verzije, ako je suditi po slavnim trendsetericama, i u nadolazećoj sezoni jesen/zima bit će jedan od najpoželjnijih modela obuće.