ISABELLE HUPPERT

Oličenje elegancije u crvenom: 71- godišnja Francuskinja sve je zadivila

29.08.2024 u 14:10

  • +6

Isabelle Huppert

Izvor: Profimedia / Autor: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Sa gruzijskim dizajnerom Demnom Gvasalijom na čelu Balenciage, francusku divu veže dugogodišnje prijateljstvo i suradnja, stoga ne čudi da je upravo u njegovoj kreaciji otvorila 81. izdanje venecijanske Mostre

‘Ona je elegantna i bezvremenska, ali uvijek je na rubu nečega, između dvije strane, tame i šika. U slučaju Isabelle dominira nonšalantnost, no postizanje ravnoteže je ključno’, za modnu bibliju Vogue svojedobno je izjavio stilist Jonathan Huguet, koji dugi niz godina brine o modnom izričaju 71- godišnje Isabelle Huppert.

Francuska diva ovih dana ima važan zadatak predsjedanja žirijem novog, 81. izdanja venecijanske Mostre, na čijem je crvenom tepihu ove srijede plijenila posebnu pozornost.

'Ono što smo imali na umu za večer otvaranja Mostre bilo je nešto hrabro, ali sa svim klasicizmom Italije', za Vogue je otkrio stilist glumice, koji je svoj odgovor pronašao u prvoj haute couture kolekciji Gruzijca Demne Gvasalije za Balenciagu.

Isabelle Huppert poput diva iz 50-ih

Dvojac je odabrao haljinu s opernim kaputom koja je za stiilista Jonathana Hugueta dočarala sliku dive iz 50-ih koje posjećuju kazalište. Realizirana u živopisnoj 'talijansko-papskoj crvenoj' i popraćen bijelim rukavicama i Cartierovim nakitom, nije bilo sumnje da je ovo izgled koji priliči funkciji predsjedateljice festivalskog žirija.

Naravno, Huppert već neko vrijeme djeluje kao muza Balenciage, stoga ne čudi da je za hod crvenim tepihom odabrala upravo kreaciju s potpisom ovog francuskog brenda.

Voluminoznog kroja, na leđima ju je krasio detalj mašne s dugom vrpcom, kojim je podsjetila na kultno izdanje Nicole Kidman na oskarovskoj dodjeli 2007. godine - djelo tadašnjeg kreativnog direktora Balenicage, dizajnera Nicolasa Ghesquierea.