trendi frizura

Omiljena retro frizura sada je dobila svoju moderniju varijantu: Zavjesa šiške nikada nisu bolje izgledale

02.01.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Curtain bangs, odnosno zavjesa šiške, bile su ultimativni izbor Brigitte Bardot, a kasnije beuaty inspiracija brojnih žena. Posljednjih godina smatraju se jednom od najtrendi frizura, a sad je ova retro frizura dobila i svoju moderniju verziju

Popularnost zavjesa šiški nimalo ne iznenađuje - retro izgled pristaje svakom obliku lica, djeluje vrlo laskavo, a dobro stoji na ravnoj i kovrčavoj, na dugoj i kratkoj kosi. Osim toga, potreban napor za oblikovanje je gotovo ravan nuli u usporedbi s drugim šiška frizurama. Naime, kod ovog oblika frizure šiške ležerno padaju čak i kad nisu pomno stilizirane. No oni koji žele dodati malo živosti i volumen mogu uz pomoć okrugle četke i sušila dodatno oblikovati prednji dio kose.

Ipak, došlo je vrijeme da i ova ultimativno najpopularnija frizura dobije svoju moderniju inačicu. Baby curtain bangs naziv je trenutno najvećeg trenda.

Što baby verziju zavjesa šiški čini tako posebnom?

Baby curtain bangs su kraća verzija zavjesa šiški, a ta mala promjena donosi veliku promjenu u izgledu koji djeluje vrlo oštro. Dok zavjesa šiške imaju najkraći vrh u razini jagodica i postupno se spuštaju do ušiju, mini verzija počinje iznad obrva i seže do trepavica. Kompaktan kroj ovdje postaje važan kako bi šiške ostale na mjestu tijekom dana.

Za ovaj izgled potreban je slojevit izgled (kraći pramenovi ispod dužih pramenova) jer će omogućiti stvaranje gustoće. Prirodno gusta kosa također je prednost ove frizure sa šiškama. Inače, baby curtain bangs najbolje izgledaju na ravnoj kosi ako ih stilizirate sušilom i okruglom četkom. Ako imate prirodno kovrčavu kosu, sve što trebate učiniti je utrljati malo pjene i dobit ćete lepršavu i chic frizuru.