BEZ OZLJEDA

Ovo je najlakši način rezanja povrća

21.06.2013 u 08:02

Bionic
Reading

Sezona je raznolikog povrća i vjerojatno ćete ga česti imati na meniju pa evo nekoliko savjeta za brzo i sigurno rezanje povrća okruglog ili duguljastog oblika

Da biste brzo i lako narezali povrće okruglog ili duguljastog oblika poput krumpira, za početak trebate oštar nož, piše Real Simple

Krumpir postavite na radnu površinu i prvo nožem odrežite tanku plošku s dulje strane kako biste dobili ravnu površinu.

Zatim krumpir ili neko drugo povrće stavite na radnu površinu upravo s tim ravnim dijelom jer ćete tako spriječiti da se namirnica kotrlja i bježi vam iz ruku. Povrće režite na oblike i veličine po želji.

Tako ćete biti brže gotovi s pripremom povrća za salate ili kuhanje, a i manja je šansa da ćete se slučajno porezati jer je namirnica na radnoj površini stabilnija.