Ljetni prilog od mladih cikli idealan je dodatak za veću roštiljadu ili piknik
1 kg mlade cikle
10 listića mente
šaka rikule
½ dl maslinova ulja
Priprema:
Izaberite cikle srednje veličine, stavite ih u posoljenu vodu i kuhajte u loncu pod pritiskom desetak minuta.
U običnom loncu trebat će vam oko 30 minuta. Izvadite i ohladite pod vodom da ih možete oguliti i narezati na polovice.
Stavite ih u lim namazan maslinovim uljem, polijte maslinovim uljem, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 ºC dvadesetak minuta, a zatim provjerite je li cikla mekana. Ako jest, pecite otkriveno još pet minuta. Izvadite, posolite, popaprite i umiješajte listove mente.
Možete je jesti toplu ili hladnu. Hladnu dodatno ukrasite rikulom.
Savjet:
Najukusnija je srednje velika cikla, osobito ljeti kada je još mlada. Zapravo, na ovaj način cikla je dopečena jer bi cjelokupno pečenje iziskivalo najmanje 1 sat.
Recept je preuzet iz kuharice kuharice Damire Skansi: Kuhajmo brzo i zdravo u izdanjuProfila