Bagels sendviči kakve su popularizirali Amerikanci, već se godinama mogu pronaći u različitim kafićima kao opcija za brunch, a zadnjih godina je postao je viralan u kućnim uvjetima. Korisnici društvenih mreža reagirali su na različite načine. Dok su jedni oduševljeni, neki nisu zadovoljni. Oni kakve je spravila Mirna Zidarić svidjeli su se mnogima pa im je otkrila svoj način pripreme
Uslijed nedostatka ideja za obrok, mnogi se odlučuju upotrebom različitih sastojaka napraviti sendvič. Najpopularniji na svijetu zasigurno je onaj poslužen u bagel pecivu s rupom u sredini i posipom od sjemenki.
Priprema ne oduzima previše vremena
Spravljanje takvih peciva je nešto drugačije od pripreme klasičnih peciva budući da se kuhaju u vodi oko dvije minute, a potom peku kao bavarska peciva i pereci. To ih čini jedinstvenim i zanimljivim jer daju prepoznatljivu chewy teksturu te posebnu boju i okus. Mirna Zidarić ima svoj način pripreme.
'2 dcl (šalica) Schar Mix B bread (može glatko ili pirovo brašno, ako vam ne smeta gluten). Dok mijesite još vrlo malo dodavajte zbog lakšeg oblikovanja', savjetuje Mirna i navodi ostale sastojke:
FINO I UKUSNO
Za prste polizati: Ove jesenske delicije naprosto morate probati
- žličica soli
- grčki jogurt
- pola vrećice praška za pecivo
- žumanjak
- sezam (ili sjemenke koje volite)
'Peći 15 min na 180C u airfryeru, 25 min na 180C u pećnici', poručila je donedavno sportska novinarka na HRT-u. Punite ih sastojcima prema željama. Inače, bageli su u Europi bili prisutni više od 400 godina. Omiljeni su postali kad su krajem 1800-ih poljskim židovskim imigrantima doputovali u New York.