BRZO GOTOVO

Ne može jednostavnije: Evo kako pripremiti najsočnije tortilje s piletinom

08.04.2025 u 11:45

Bionic
Reading

Ako tražite ideju za brz, ukusan i zasitan ručak – tortilje s ostacima piletine, svježom salatom i pikantnim umakom mogle bi postati vaš novi favorit

Tortilje s punjenjem nalik slavnoj Cezar salati savršene su za iskorištavanje ostataka od prethodnog dana, koji se lako pretvaraju u obrok koji će vas držati sitima, i to bez da vam oduzmu puno vremena za pripremu.

Recept za tortilje s piletinom

Osim što su praktične za ponijeti na posao, izlet ili školu, ove tortilje idealne su i kao laganiji ručak kod kuće. Slasna kombinacija piletine, parmezana i hrskave salate, uz aromatični umak s daškom pikantnosti, čini savršeni spoj okusa koji će zadovoljiti i one najzahtjevnijeg nepca.

Sastojci (za dvije tortilje):

  • 1 manji češanj češnjaka ili 1 žličica granuliranog češnjaka
  • 2 inćuna iz ulja
  • 4 žlice majoneze
  • 15 g parmezana, naribanog
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 2 žličice tekućine od ukiseljenog povrća
  • 2 velike tortilje od pšeničnog brašna
  • 1 pečena / pohana pileća prsa
  • 1 salata, grubo nasjeckana
  • 75 g preostalog ukiseljenog povrća, grubo nasjeckanog

Priprema:

Češnjak i inćune zdrobite u pastu pomoću mužara ili štapnog miksera. Prebacite smjesu u manju zdjelu pa umiješajte majonezu, parmezan, Dijon senf i žličicu do dvije tekućine od ukiseljenog povrća.

Posolite i popaprite po ukusu. Ako volite izraženiji okus, dodajte još malo tekućine od ukiseljenog povrća.

Umak ravnomjerno rasporedite po tortiljama, ostavljajući slobodan rub. Zatim rasporedite tanke ploške piletine, nasjeckanu salatu i nasjeckano ukiseljeno povrće. Čvrsto zarolajte tortilje, preklopite krajeve prema unutra kako nadjev ne bi iscurio i – gotove su!

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia