Ako tražite ideju za brz, ukusan i zasitan ručak – tortilje s ostacima piletine, svježom salatom i pikantnim umakom mogle bi postati vaš novi favorit
Tortilje s punjenjem nalik slavnoj Cezar salati savršene su za iskorištavanje ostataka od prethodnog dana, koji se lako pretvaraju u obrok koji će vas držati sitima, i to bez da vam oduzmu puno vremena za pripremu.
Recept za tortilje s piletinom
Osim što su praktične za ponijeti na posao, izlet ili školu, ove tortilje idealne su i kao laganiji ručak kod kuće. Slasna kombinacija piletine, parmezana i hrskave salate, uz aromatični umak s daškom pikantnosti, čini savršeni spoj okusa koji će zadovoljiti i one najzahtjevnijeg nepca.
Sastojci (za dvije tortilje):
- 1 manji češanj češnjaka ili 1 žličica granuliranog češnjaka
- 2 inćuna iz ulja
- 4 žlice majoneze
- 15 g parmezana, naribanog
- 1 žličica Dijon senfa
- 2 žličice tekućine od ukiseljenog povrća
- 2 velike tortilje od pšeničnog brašna
- 1 pečena / pohana pileća prsa
- 1 salata, grubo nasjeckana
- 75 g preostalog ukiseljenog povrća, grubo nasjeckanog
Priprema:
Češnjak i inćune zdrobite u pastu pomoću mužara ili štapnog miksera. Prebacite smjesu u manju zdjelu pa umiješajte majonezu, parmezan, Dijon senf i žličicu do dvije tekućine od ukiseljenog povrća.
Posolite i popaprite po ukusu. Ako volite izraženiji okus, dodajte još malo tekućine od ukiseljenog povrća.
Umak ravnomjerno rasporedite po tortiljama, ostavljajući slobodan rub. Zatim rasporedite tanke ploške piletine, nasjeckanu salatu i nasjeckano ukiseljeno povrće. Čvrsto zarolajte tortilje, preklopite krajeve prema unutra kako nadjev ne bi iscurio i – gotove su!