SOČNO I SLASNO

Pet pogrešaka zbog kojih ne znate napraviti kajganu

24.09.2013 u 07:37

Bionic
Reading

Kajgana je toliko jednostavno jelo da mnogi upravo s njom rade prve kulinarske korake, ali i tu postoje male tajne velikih kuhara

Ako vam kajgana katkad, umjesto kremastog i ukusnog obroka, ispadne spužvasta ili prepečena smjesa, možda vam nedostaje nekoliko malih tajni i trikova koje otkrivaju kuhari iz BA Test Kitchena

1. Za kremastu i pufastu kajganu, jaja moraju biti dobro umućena. Osim što ih trebate pošteno izmutiti, bitno je da to učinite trenutak prije no što ćete ih izliti na tavu. Dakle, nije poželjno izmutiti jaja i ostaviti da stoje dok zagrijavate ulje u tavi.

2. U jaja nemojte dodavati mlijeko, vrhnje ili vodu. Ljudi misle da će vrhnje primjerice dati kremastiji i finiji okus, ali tijekom pečenja tekućina će se odvojiti od jaja i dobit ćete vodenastu smjesu.

3. Kako biste ispekli savršenu kajganu, jačina vatre mora biti na srednjoj temperaturi. Bez obzira želite li da jaja budu u jednom komadu ili više manjih pa ćete ih češće promiješati, vatra mora biti srednje jaka.

4. Nemojte ih prepeći u strahu da ostanu sirova. Za pečenu kajganu dovoljna je minuta, a koristite kuhaču koja se ne lijepi za podlogu ili onu od lijevanog željeza.

5. Također nemojte miješati jaja nekim drugim priborom. Većina ljudi ima naviku to raditi s vilicom, ali za najbolji rezultat broj jedan su kineski štapići ili obična, ravna drvena kuhača.