NAGRADNJAČA

PIK Vrbovec vas nagrađuje

28.02.2014 u 08:47

Bionic
Reading

Razmišljate o nečem finom, ukusnom i jednostavnom za pripremu, a opet biste voljeli ukućane razveseliti kreativnim jelom. Zapečene krpice sa šunkom sigurno još niste probali, no za maštovite recept nikad nije kasno.

Sastojci:
•PIK šunka Delikates (0,20 kg)
•Krpice 0,40 kg
•Crveni luk 1 glavica
•Špek 0,10 kg
•Jaja 3 kom.
•Mlijeko 0,50 l
•Sol, papar po potrebi
•Peršin pola vezice
•Maslac 0,05 kg
•Muškatni oraščić prstohvat

Način pripreme:
Krpice skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo ih i isperemo hladnom vodom.
Posudu premažemo maslacem, a luk i špek sitno nasjeckamo pa naglo prepržimo na tavici. Pred sam kraj dodamo šunku rezanu na kockice pa sve zajedno dodamo u prethodno kuhane krpice.
Dotjeramo okus, tj. posolimo i popaprimo, dobro promiješamo pa istresemo na namazani pladanj.
Od mlijeka, jaja, muškatnog oraščića, malo soli i papra te sjeckanog peršina napravimo royal, tj. sve skupa dobro izmiješamo i prelijemo preko krpica. Stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 – 180 stupnjeva 20-30 minuta da se zapeče.
Izvadimo van, u obliku kocke, i serviramo.
Uz ovo jelo dobro prija lisnata salata, a možemo mu po želji dodati i dimljeni ribani sir.
Dobar tek!

Tportal.hr i PIK Vrbovec vam poklanjaju dva poklon paketa!

Poklon paket su osvojili:

Stjepan Tomislav Križanić
Martina Pisačić

Dobitnike će o detaljima preuzimanja nagrada kontaktirati organizator.