Tajni trikovi

Pojednostavite svoj ormar, naučite se stilskim osnovama minimalizma

07.08.2024 u 13:16

Bionic
Reading

Imate pun ormar odjeće, a ipak 'nemate što obući'? Greška je vjerojatno nastala već u vrijeme kada ste odjeću kupili. Ključni faktor je percipirati ormar kao živi organizam koji se razvija zajedno s vama. Naučite osnove osobnog ormara i oblačenje će ponovno postati radost

Temeljito osvježite svoj ormar

Baš kao što u hladnjaku ne biste ostavili trulo povrće koje nitko u obitelji ne voli, u vašem ormaru ne bi trebala biti odjeća koja vam više ne pristaje, izašla je iz mode ili vam je jednostavno dosadila. U ormaru bi trebali biti samo komadi koji su 100% vaši, koji vas raduju i u kojima se osjećate sjajno. Ovaj detoks ponovite najmanje dva puta godišnje i vidjet ćete kako ćete se ponovno početi oblačiti s lakoćom.

Pazite na impulzivne kupovine

Prije nego što nešto dodate u svoj ormar, uzmite si malo vremena. Nemojte se zavarati cijenom ili najnovijim trendovima. Pitajte se samo, odgovara li taj komad zaista vašem trenutnom ukusu i potrebama. Vaš ormar sazrijeva zajedno s vama, i kako usavršavate svoj osobni stil, tako se postupno učite kako se s njim nositi.

Trendovi mogu biti medvjeđa usluga

Treba imati na umu da se ne uklapaju svi modni trendovi s tipom vaše figure, a niti sve boje ne odgovaraju vašoj vlastitoj kolorističkoj tipologiji. Ako se želite uvijek osjećati lijepo i izbjeći sate prebiranja po hrpama odjeće, izgradite svoj ormar na čvrstim temeljima koje ćete osvježiti osobnim stilom.

Osnove minimalizma u ormaru

Želite li bezvremensku eleganciju u outfitu? Temeljite ga na osnovnim bojama, dobro pristajućim komadima i, prije svega, kvaliteti. Dovoljno je samo nekoliko komada koje ćete naučiti pravilno kombinirati i stilizirati. Uvijek ćete izgledati savršeno.

Trebat će vam: osnovna bijela majica koja se uklapa uz traperice, ispod ljetnih haljina i uz romantične suknje, kvalitetne plave traperice, mala crna haljina, tamnoplavi ili crni sako, bijela košulja, puderasti pulover prikladan za slojevito oblačenje, crne hlače, crne štikle, bijele tenisice i trench kaput. Ovakva osnovna garderoba uvijek će vam pružiti čvrstu osnovu za kreiranje jedinstvenog outfita za svaku priliku.

Sastavite 'zdrav ormar'

Svaka figura zahtijeva nešto drugačije i samo rijetko se konfekcija uklapa u sve dijelove tijela. Mislite da znate svoju veličinu? Isprobajte tri komada različitih proizvođača istog tipa odjeće i bit ćete iznenađeni.

Naučite se snalaziti u konfekciji

Odjeća iz trgovina ne mora uvijek odgovarati vašim očekivanjima. To ne znači da trebate izbjegavati konfekciju i sve šiti po mjeri. Samo trebate odabrati krojeve koji odgovaraju vašoj figuri i ostale izbjegavati. Tako ćete naučiti cijeniti svoje obline onakve kakve jesu. Vaše odijevanje će postati elegantno i usklađeno.

Tajni trikovi za oživljavanje svakog dosadnog outfita

Istaknite svoju ljepotu

Mislite li da ćete višak kilograma sakriti širokim tkaninama? Nipošto. Široke tkanine mogu prikriti ženstvene obline i učiniti tijelo neoblikovanim. Takvo odijevanje samo će dodatno naglasiti problematične dijelove. Ako želite odvratiti pažnju od nečega što vam na tijelu ne odgovara, usmjerite pažnju na svoje prednosti. Bilo da se radi o vitkom struku, čvrstim rukama, dugom vratu ili lijepo oblikovanim leđima. Ne bojte se pokazati svoje najbolje strane ili ih oblačiti u uske materijale. Male nesavršenosti lako možete sakriti u lepršavim, mat tkaninama.

Uvijek istaknite struk

Bez obzira na sve, struk bi trebao uvijek biti jasno definirani kako biste oblikovali svoju siluetu. To možete postići sužavanjem u struku, remenom, šalom, vrpcom ili lancem. Obratite pažnju na pravilno mjesto. Isticanje struka treba biti u najužem dijelu, a ne na bokovima ili ispod grudi. Nepravilno postavljanje može stvoriti dispropocionalnu siluetu koja vizualno narušava proporcije.

Održavajte harmoniju

Opširniji gornji dio uparen s uskim donjim dijelom i obrnuto. Gruba tkanina u kombinaciji s nježnim lepršavim materijalima. Sjaj uz matirane materijale. Muški elementi dodani izraženim ženskim detaljima. Osnovna pravila koja lako dodaju nenametljiv šarm svakom izgledu.

Posvetite se dodacima

Tajna odijevanja i stiliziranja leži u dodacima. Fokusirajte se na pokrivače za glavu, naočale, nakit, torbice i obuću. Ti detalji određuju sveukupni dojam koji outfit ostavlja. Za dramatičniji efekt odaberite kožu, dok sjajni saten dodaje dozu luksuza, slameni dodaci boho dodir, a pastelne nijanse nježnu eleganciju. Uvijek pronađite nešto što će vaš outfit učiniti jedinstvenim. Bilo da se radi o ukosnici, zanimljivom remenu ili neobičnom načinu vezanja haljine.

Crveni ruž - vaš neizostavan saveznik

Mislite da crveni ruž ne odgovara svima? Možda još niste pronašli pravu nijansu. Ako nemate vremena za detaljno sređivanje, crveni ruž će vam pomoći da izgledate dotjerano za tren oka. Ne samo da ćete uvijek izgledati dotjerano, već ćete i vizualno skrenuti pažnju s malih nesavršenosti ili brzog friziranja. Posvetite pažnju i izboru toaletnog stolića s dovoljno svjetla. Tako ćete je moći nanijeti točno gdje treba.

Manje je više

Nemojte se truditi uskladiti sve u jedan ton i definitivno izbjegavajte pravilo da obuća mora odgovarati torbici. Moderni trendovi potiču kreativnost. Dovoljno je da se odlučite za boje koje se prirodno slažu ili su u tonu s ostatkom outfita. Ako želite biti sigurni, birajte srebrnu ili boju kože, jer se dobro kombiniraju gotovo s bilo čim.