10 godina za redom

Zagrebački maraton kakav još niste vidjeli! Pridružite se nezaboravnom događaju na Bundeku

29.08.2024 u 09:33

Bionic
Reading

Desetu godinu za redom, posljednju subotu u kolovozu na zagrebačkom Bundeku održava se tradicionalni GRAWE noćni maraton. Mnogima jedna od najdražih zagrebačkih utrka, pod ovogodišnjom temom „Starry, starry night“ inspiriranom poznatom slikom Zvjezdana noć Van Gogha, iz godine u godinu privlači stotine strastvenih trkača, kako profesionalaca tako i amatera, koji pod zvjezdanim nebom postavljaju vlastite rekorde i pomiču svoje granice

U uzbudljivoj atmosferi obilježavanja okruglog 10. GRAWE noćnog maratona, ove godine će sadržaj na Bundeku biti još bogatiji te se neće odvijati samo u noćnim satima. Dođite i budite dio GRAWE NOĆNOG MARATONA B(y) - day!

Zabava, opuštanje i pripreme prije utrke!

Jutro će započeti GRAWE RELAX besplatnim tečajem yoge koji će voditi iskusna instruktorica Sara Ivanović. Dobro se istegnuti, zagrijati i opustiti važni su koraci u pripremama za utrku, ali trening yoge idealan je i za one koji neće trčati nego samo žele započeti dan svježe i puni energije. Yoga je prilagođena svim uzrastima i stupnjevima predznanja – dovoljno je ponijeti svoju yoga podlogu ili deblji ručnik te dobru volju. Radionica joge u potpunosti je besplatna, a prijaviti se možete ovdje: Besplatna yoga by GRAWE (google.com)

Dok roditelji rade pozdrav suncu, oni malo mlađi kojima to još uvijek nije toliko zanimljivo mogu se zabaviti među šarenilom boja na dječjoj likovnoj radionici – GRAWE PAINT. Baš svi mališani su dobro došli ujutro na Bundek gdje će pokazati svoju kreativnost i sposobnost likovnog umjetničkog izražavanja uz vodstvo stručnih animatora. Likovna radionica za djecu također je u potpunosti besplatna i prijaviti svoju djecu možete ovdje.

Iako još uvijek uživamo i upijamo baš svaku zraku sunca, a prognoza kaže da će nam se posrećiti i u subotu, 31. kolovoza, ipak time pozdravljamo ljeto i koračamo prema jeseni – a to znači i promjenu postavke ormara jer će u prvom planu uskoro biti toplija odjeća. Dok ormar pripremamo za nove modne kombinacije, po putu ćemo često pronaći i ono na što smo zaboravili, ne nosimo već godinama ili nam više ne pristaje. Inspirirani zelenim osvještavanjem, na Bundeku će biti organizirana i GRAWE RECYCLE radionica tekstila. Pod vodstvom znalaca iz udruge Humana Nova – udahnite novi život tkanini. Na besplatnu radionicu možete se prijaviti ovdje.

A za kraj, u duhu zelene prirode, koju takvu želimo očuvati što duže – GRAWE ECO RUN plogging utrka poziva vas na zabavni spoj rekreacije (jogging) i čišćenja prirode (plocka upp). Sve što je potrebno su rukavice i vreće za smeće koje ćemo vam osigurati GRAWE te želja za očuvanjem prirode jer svatko od nas svojim djelima i odlukama čini promjenu. Plogging nije natjecanje – hodaj, trči, joggiraj, šetaj – što god je tvoj stil i razina mogućnosti, ali pokušaj sakupiti što više smeća kojemu nije mjesta u prirodi. Vremensko ograničenje je 1 sat, trči se u više smjerova i nema definirane staze- niti pobjednika- jer svi koji sudjeluju i dođu na cilj s vrećom punom smeća su pobjednici! Prijave na plogging utrku su besplatne i možete se prijaviti ovdje.

Uz navedene aktivnosti moći ćete zaigrati i kolo sreće kviz te nešto novo naučiti, ali i osvojiti razne GRAWE nagrade. Možete jednostavno chillati uz muziku dok navečer, kad splasne vrućina možete doći navijati za trkače i trkačice i uživati u atmosferi događanja.

Proslavi naš B-day zajedno s nama! Vidimo se ovu subotu, 31. kolovoza u slavljeničkom raspoloženju jubilarnog 10. GRAWE noćnog maratona na Bundeku.

Više informacija potraži na www.grawe.hr

GRAWE-nocni-maraton | Sljeme Run – iako su prijave službeno zatvorene, još uvijek se možete prijaviti ako se odlučite trčati jednu od utrka GRAWE Noćni Maraton 2024 (utrka.com)

Za GRAWE PAINT, GRAWE RECYCLE i GRAWE ECO RUN možeš se prijaviti ovdje.

Raspored događanja:

  • 09:00 – 10:15 – GRAWE RELAX Yoga by Sara
  • 09:00 – 11:00 – GRAWE PAINT dječje likovne radionice – paint by numbers
  • 11:00 – 12:30 – GRAWE RECYCLE radionica recikliranja tekstila
  • 11:00 – 12:00 – GRAWE ECO RUN Plogging utrka
  • 17:00 – start utrke 4,2 km
  • 18:00 – 19:00 – dječje utrke
  • 19:00 – start utrka 1/2 maraton, 3/4 maraton i maraton
  • 19:15 – start utrke 1/4 Maraton