UVIJEK NEPOGREŠIVA

Predsjednica bi mogla učiti o stilu od svoje dvojnice, lijepe nizozemske kraljice

22.09.2017 u 06:28

Bionic
Reading

Od kraljice Maxime mnoge bi liderice država mogle štošta naučiti o modi. Jedna od najbolje odjevenih žena, prema izboru magazina Vanity Fair, pravi je primjer uspješne i uvijek dotjerane žene koja u svakom trenutku izgleda besprijekorno

Nizozemska kraljica Maxima slovi kao jedna od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora zbog svog osebujnog stila i osjećaja za modu. Majka tri djevojčice, Catharina-Amalije, Alexije i Ariane, u braku je s Willem-Alexanderom od 2002., a upoznali su se u Sevilli 1999. godine.

Kći bivšeg argentinskog političara Jorgea Zorreguieta kraljevsku titulu ponijela je 2013., kada je njezin suprug Willem-Alexander zasjeo na tron nakon abdiciranja svoje majke, princeze Beatrix. Otada lijepa kraljica argentinskog porijekla ne prestaje puniti medijske stupce, što svojim političkim djelovanjem, što pomno odabranim stajlinzima koji nas uvijek iznova uspiju oduševiti.

  • +12
Kraljica Maxima u posjetu muzeju Nagele u Nizozemskoj Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kraljicu Maximu prošle je godine Vanity Fair uvrstio na svoj popis najbolje odjevenih osoba na svijetu, što ne čudi s obzirom na njezin odvažan stil odijevanja, atipičan za ženu kraljevske krvi. Colorblock, šareni uzorci, neobični šeširi, suknje i haljine njezin su zaštitni znak, a mnoge se dame s kraljevskih dvora ne bi usudile nositi ono što ona stavi na sebe.

Za razliku od drugih svjetskih liderica, nizozemska kraljica nije pobornik ukalupljenih odjevnih kombinacija kakve najčešće viđamo, poput pencil suknji, poslovnih haljina i odijela za kojima poseže većina moćnih dama. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović samo je jedna od svjetskih čelnica koje bi se mogle ugledati na prekrasnu kraljicu, a ne možemo ne primijetiti kako je fizička sličnost između kraljice i predsjednice neporeciva.

  • +4
Nizozemska kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Umjesto monotonih boja i krojeva, lijepa kraljica radije bira ekscentrične kreacije koje modne kritičare ne ostavljaju ravnodušnima, a ono što spaja kraljicu i predsjednicu Kolindu je podrška domaćim dizajnerima. Baš kao što lijepu predsjednicu nerijetko možemo vidjeti u kreacijama modnog dvojca Elfs te češće u haljinama Aleksandre Dojčinović, kraljica Maxima nastoji promovirati nizozemske dizajnere.

Pored vodećih luksuznih brendova kao što su Valentino, Givenchy i Chanel, ormar nizozemske kraljice prepun je kreacija dizajnera iz susjedne Belgije, kao što su Edouard Vermeulen, Fabienne Delevigne i Natan Couture, a njezin omiljeni dizajner svakako je Danac Claes Iversen.

  • +31
Kraljica Maxima - svi njezini stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Unatoč skupim dizajnerskim komadima, lijepa kraljica ne pati od odjeće s potpisom. Nizozemska ljepotica obožava nositi odjeću high street brendova poput Zare i H&M-a, što je samo još jedan dokaz toga da se kraljica voli poigrati modom, koja joj, po svemu sudeći, znači jednako kao i pozitivan imidž u javnosti.