Camila Alves, prelijepa supruga Matthewa McConaugheyja i majka njihovo troje djece, svoju manekensku karijeru odavno je ostavila po strani i posvetila se majčinstvu i obitelji. Izuzetno joj je bitno da se njezina djeca, ali i suprug, zdravo i pravilno hrane, stoga upravo tome posvećuje veliku pažnju, a na svom omiljenom Instagram profilu 'Woman of Today' otkrila je recept koji obožava i slavni oskarovac
U ovo doba, kada mnogi zbog aktualne pandemije koronavirusa, rade iz svojih domova, potrebno je puno više pažnje posvetiti zdravoj prehani, kao i vježbanju, kako nakon što sve ovo prođe ne bi imali zdravstvenih problema. Riba kao takva zasigurno igra važnu ulogu u tome svemu, a u moru raznih recepata, pronašli smo jedan toliko jednostavan i za prste polizati.
Riječ je o receptu za losos, za koji su vam potrebna tek tri sastojka, a koji je s javnosti podijelila Camila Alves, supruga slavnog oskarovca Matthewa McConaugheyja. Dobro je poznato da McConaughey posvećuje veliku pažnju svom tijelu i zdravom načinu života, stoga ne čudi da se i lijepa Camila prilagodila takvom načinu života.
Na Instagram profilu Woman of Today, gdje često s obožavateljima dijeli razne recepte, otkrila je način na koji ona sama priprema losos.
Sastojci:
file lososa
2 limuna
tamari sos
sol
Priprema:
File lososa stavite u posudu u u kojoj ćete peći i polegnite ga na papir za pečenje. Ovisno o veličini lososa kojeg ćete pripremati, iscijedite po njemu polovicu ili čak cijeli limun, a potom ga lagano izbodite s vilicom.
Kako je otkrila svoju malu tajnu Camila Alves, svaki puta kada zabodete vilicu, lagano je u lososu zarotirajte, a sve kako bi sokovi prodrli u unutrašnjost. Nakon toga prelijte tamari sos. Riječ je o posebnom sojininom umaku, nastalom fermentacijom soje, a koji je tamne boje i poprilično slanog okusa.
Nakon toga tek malo posipajte soli po lososu, a zatim drugi limun narežite na ploške i položite po ribi. Tamari sos, koji je ostao u posudi, ponovno sa žlicom prelijte na limunu i lososu.
Pecite na 220 stupnjeva 15 do 20 minuta, ovisno o jačini pećnice, a potom poslužite još vruće.