Pileća prsa jedna su od najčešće pripremljenih namirnica u svijetu koja se može pripremiti na razne načine, no mnogi je u nedostatku vremena najradije pripremaju 'na naglo', odnosno pečenu na malo ulja u tavi. Na taj način piletina često ne uspije onako kako bi trebala, izgubi se sočnost i nerijetko ispadne prepečena, tvrda i suha. No, uz pomoć ovog jednostavnog trika pileća prsa topit će se u ustima
Trik je u mlijeku koje će spriječiti da se prsa prepeku i postanu suha. Pileća prsa će zadržati sočnost, a mlijeko koje se sljubilo sa sokom od mesa poslužit će kao ukusan umak za prilog koji odlučite poslužiti uz prsa. Vjerujte nam na riječ - ovaj trik vrijedi isprobati!
Sastojci
- 200 ml mlijeka
- 500-600 g okoštenih i filetiranih pilećih prsa
- Brašno
- Suncokretovo ulje
- Maslac
- Papar
- Sol
- Origano
Priprema
1. Pileća prsa filetirajte na tanko, prekrijte ih prozirnom folijom i istucite čekićem (poslužit će i čaša).
2. Uklonite foliju i prsa obiljno posipajte brašnom s obje strane.
3. Na tavi zagrijte tri komadića maslaca i malo ulja.
4. Kada se zagrije, u tavu poredajte prsa i popržite ih 2 minute sa svake strane.
5. Zatim prsa prelijte mlijekom, posolite, popaprite i dodajte malo origana te poklopite. Pustite da se kuhaju u mlijeku 6-7 minuta i pileća prsa spremna su za posluživanje.
U slast!