TOPI SE U USTIMA

Jednom kada ga isprobate, ovog genijalnog trika za savršeno mekana pileća prsa religiozno ćete se pridržavati svaki put

24.11.2020 u 20:55

Bionic
Reading

Pileća prsa jedna su od najčešće pripremljenih namirnica u svijetu koja se može pripremiti na razne načine, no mnogi je u nedostatku vremena najradije pripremaju 'na naglo', odnosno pečenu na malo ulja u tavi. Na taj način piletina često ne uspije onako kako bi trebala, izgubi se sočnost i nerijetko ispadne prepečena, tvrda i suha. No, uz pomoć ovog jednostavnog trika pileća prsa topit će se u ustima

Trik je u mlijeku koje će spriječiti da se prsa prepeku i postanu suha. Pileća prsa će zadržati sočnost, a mlijeko koje se sljubilo sa sokom od mesa poslužit će kao ukusan umak za prilog koji odlučite poslužiti uz prsa. Vjerujte nam na riječ - ovaj trik vrijedi isprobati!

Sastojci

  • 200 ml mlijeka
  • 500-600 g okoštenih i filetiranih pilećih prsa
  • Brašno
  • Suncokretovo ulje
  • Maslac
  • Papar
  • Sol
  • Origano

Priprema

1. Pileća prsa filetirajte na tanko, prekrijte ih prozirnom folijom i istucite čekićem (poslužit će i čaša).

2. Uklonite foliju i prsa obiljno posipajte brašnom s obje strane.

3. Na tavi zagrijte tri komadića maslaca i malo ulja.

4. Kada se zagrije, u tavu poredajte prsa i popržite ih 2 minute sa svake strane.

5. Zatim prsa prelijte mlijekom, posolite, popaprite i dodajte malo origana te poklopite. Pustite da se kuhaju u mlijeku 6-7 minuta i pileća prsa spremna su za posluživanje.

U slast!