Specijalnost proslavljenog britanskog kuhara Jamieja Olivera su jednostavna jela za čiju pripremu ne treba posebna kulinarska vještina
Jamie Oliver uvijek se rado vraća receptima nadahnutima talijanskom kuhinjom, a jedno od najdražih je zasigurno prefino jelo od jaja i povrća, frittata koju, kako kaže rado priprema za svoje ukućane i prijatelje.
Oliver je podijelio svoj recept za ovo jelo koje može biti savršen obrok za npr. doručak, brunch, večeru...
Priprema se vrlo jednostavno, a možete kombinirati različite vrste povrća.
Sastojci (za 4 osobe):
8 jaja
povrće (kelj, mlada blitva, špinat, grašak)
sir ricotta
maslinovo ulje
limunov sok
Priprema:
Lisnato povrće dobro operite, usitnice i stavite u tavu, a kako bi malo otpustilo možete ga staviti u vruću vodu ili lagano zagrijte na tavi na minutu ili dvije, a smrznuti grašak zdrobite.
Povrće začinite solju, paprom i s maslinovim uljem, dodajte limunovog soka i sve izmiješajte prstima kako bi postalo sočno.
Razbijte jaja u zdjeli, izmiješajte ih sa žlicom i umutite ih no ne prerevno već 'na pola'.
Zatim zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte jaja, povrće i komade sira ricotte.
Dodajte i naribanog parmezana i možete začiniti s ružmarinom ili npr. kaduljom u koju ćete staviti malo ulja radi boljeg ukusa. Nakon što ste pekli na vatri, prebacite tavu u pećnicu. Kad je gotovo, izrežite na komade i poslužite s npr. maslinama ili sušenim rajčicama.
I dobar tek!