MEKI IZNUTRA, HRSKAVI IZVANA

Jednom kada isprobate ovaj recept, više nikad nećete poželjeti pripremati pileće batke na bilo koji drugi način

21.11.2020 u 12:28

Bionic
Reading

Ako vam se ne da pretjerano razmišljati što skuhati za ručak, piletina je uvijek dobar izbor. Umjesto pilećih prsa koja su najčešći odabir, predlažemo vam da pripremite sočne i hrskave batke koje jednako tako možete poslužiti s prilogom koji imate pri ruci, bio to krumpir, riža ili povrće. Ukoliko ih pečete u pećnici postoji vjerojatnost da ćete ih presušiti, a ukoliko ih bacite direktno u vruće ulje moguće je da će meso oko kosti ostati krvavo. No, uz pomoć ovog trika dobit ćete savršeno meke batke iznutra, a hrskave izvana

Sastojci

  • 8 pilećih bataka
  • 1,5 šalice mlijeka
  • 1 čaša vode
  • 1 žlica mljevenog crnog papra
  • 2,5 žlice brašna
  • 2,5 žlice prezle
  • 1 jaje
  • Začini: kim, papar, čili, sol, timijan, kurkuma
  • 1/4 čaše mlijeka
  • biljno ulje

Priprema

1. Operite batke i poredajte ih u duboku tavu. Podlijte ih mlijekom i vodom, popaprite, poklopite i pustite da se krčkaju na vatri.

2. U većoj posudi ili dubokom tanjuru pomiješajte brašno, krušne mrvice i začine.

3. U zasebnoj zdjeli izmutite jaje i mlijeko (1/4 čaše).

4. Pileće batke preokrenite, poklopite i pustite da se kuhaju još otprilike desetak minuta.

5. Izvadite ih na tanjur i krenite s pohanjem. Svaki batak uvaljajte u jaja, a potom u smjesu s brašnom i krušnim mrvicama pa ga prebacite na tavu u duboko i vruće ulje.

6. Poklopite i pržite s obje strane dok meso ne dobije lijepu rumenu boju. Batke poslužite s prilogom po želji.

U slast!