Ako vam se ne da pretjerano razmišljati što skuhati za ručak, piletina je uvijek dobar izbor. Umjesto pilećih prsa koja su najčešći odabir, predlažemo vam da pripremite sočne i hrskave batke koje jednako tako možete poslužiti s prilogom koji imate pri ruci, bio to krumpir, riža ili povrće. Ukoliko ih pečete u pećnici postoji vjerojatnost da ćete ih presušiti, a ukoliko ih bacite direktno u vruće ulje moguće je da će meso oko kosti ostati krvavo. No, uz pomoć ovog trika dobit ćete savršeno meke batke iznutra, a hrskave izvana
Sastojci
- 8 pilećih bataka
- 1,5 šalice mlijeka
- 1 čaša vode
- 1 žlica mljevenog crnog papra
- 2,5 žlice brašna
- 2,5 žlice prezle
- 1 jaje
- Začini: kim, papar, čili, sol, timijan, kurkuma
- 1/4 čaše mlijeka
- biljno ulje
Priprema
1. Operite batke i poredajte ih u duboku tavu. Podlijte ih mlijekom i vodom, popaprite, poklopite i pustite da se krčkaju na vatri.
2. U većoj posudi ili dubokom tanjuru pomiješajte brašno, krušne mrvice i začine.
3. U zasebnoj zdjeli izmutite jaje i mlijeko (1/4 čaše).
4. Pileće batke preokrenite, poklopite i pustite da se kuhaju još otprilike desetak minuta.
5. Izvadite ih na tanjur i krenite s pohanjem. Svaki batak uvaljajte u jaja, a potom u smjesu s brašnom i krušnim mrvicama pa ga prebacite na tavu u duboko i vruće ulje.
6. Poklopite i pržite s obje strane dok meso ne dobije lijepu rumenu boju. Batke poslužite s prilogom po želji.
U slast!