Ovi prefini i sočni muffini ne pripremaju se od čokolade ili s punjenjem od pekmeza, već od slatkastih mrkvi, meda i cimeta
Muffini su desert za koji možete biti gotovo sigurni da će ga svi obožavati. Mekani, sočni i zasitni, odlični su i kao opcija za užinu, posebno ako radite zdraviju verziju koja sadrži manje šećera.
Recept za zdrave muffine
A među najukusnijim receptima za zdrave muffine sasvim je sigurno onaj koji je podijelio Jamie Oliver. Slavni britanski kuhar uvijek nas oduševi jelima koja su jednostavna i bez puno kompliciranja uvijek ispadnu - vrhunska.
Takvi su i ovi muffini u kojima su glavne zvijezde sočne mrkve. Ovo vitaminima ispunjeno povrće ide u brojne kolače, a u ovoj verziji spaja se s aromatičnim cimetom, medom i osvježavajućim sokom naranče. Užitak je zagarantiran!
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja, plus još za podmazivanje
- 500 g mrkve
- 1 jabuka
- 4 velika jaja iz slobodnog uzgoja
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 75 ml poluobranog mlijeka
- 80 g grožđica
- 2 žlice tekućeg meda
- 2 žličice mljevenog cimeta
- 1 naranča
- 1 žlica sjemenki bundeve
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. U kalup za muffine umetnite košarice za pečenje.
Mrkvu oribajte, jabuku operite i krupno naribajte u veću zdjelu. Umutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje, grožđice, med i cimet te naribajte malo narančine korice. Vilicom miješajte dok se lijepo ne sjedini.
Smjesu ravnomjerno rasporedite između kalupa za muffine. Pospite preko sjemenkama bundeve i pecite 35 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju i ne ispeku se. Ostavite da se ohladi najmanje 10 minuta prije serviranja.