Čokoladna torta bez pečenja je slasni, ohlađeni desert koji podsjeća na najfiniji mousse, a priprema se u svega nekoliko minuta u jednoj posudi
Ako tražite dekadentni desert koji ne zahtijeva nula vremena u pećnici, ovaj bi vam se mogao svidjeti. Jednostavna čokoladna torta bez pečenja je bogata, kremasta i napravljena od samo tri jednostavna sastojka.
Za razliku od tradicionalnih kolača koji se oslanjaju na brašno i jaja, ovaj recept koristi masno vrhnje i čokoladu za stvaranje svilenkaste, dekadentne teksture. Bez obzira na to imate li vremena ili jednostavno želite poslasticu bez muke, ova čokoladna torta savršen je užitak. Samo pomiješajte, ohladite i uživajte.
Potrebni sastojci:
- 180 ml tučenog slatkog vrhnja
- 150 g tamne čokolade
- 150 g mliječne čokolade
- Kakao u prahu za posipanje
Priprema:
Ulijte vrhnje u lonac i zagrijavajte na srednje niskoj temperaturi 3-5 minuta, dok ne postane vruće, ali pazite da ne zavrije. U vruću kremu dodajte nasjeckanu tamnu i mliječnu čokoladu i miješajte dok se smjesa ne sjedini.
Obložite kalup za pečenje od 20 cm papirom za pečenje. Ulijte čokoladnu smjesu u pripremljen kalup i stavite u hladnjak preko noći (ili najmanje 4 sata) dok se dobro ne stegne.
Prije posluživanja pospite kakaom u prahu, a zatim narežite i uživajte!