KAFTAN STUDIO

Prvi puta na dodjeli nagrada Oscara i kreacija s potpisom dizajnerskog dvojca iz Bosne i Hercegovine

25.02.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Poznati dizajnerski modni dvojac iz Bosne i Hercegovine, sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović poznatije kao Kaftan studio, nastavljaju sa svojim sjajnim modnim pothvatima

Osim po najboljim filmskim ostvarenjima koja su obilježila proteklu godinu, dodjela nagrada Oscar koja se ove godine održala 91. put po redu, poznata je i po najprestižnijem crvenom tepihu u svijetu na kojem se sinoć po prvi put u povijesti Bosne i Hercegovine i Oscara našao i dizajn nekog modnog brenda iz susjedne države.

  • +7
Terry Crews i Rebecca King Crews Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poznati američki glumac Terry Crews se na svečanoj ceremoniji u Dolby Theatreu pojavio u pratnji supruge Rebecce King Crews koja je za ovu priliku odabrala elegantnu bijelu statement haljinu Kaftan studija iz Sarajeva.

modna raskoš

Odabrali smo najljepše haljine s glamurozne dodjele Oscara

Pogledaj galeriju

Kaftan studio dizajn se tako našao u društvu svih velikih modnih brendova kao sto su Valentino, Oscar de la Renta, Givenchy, Dior, Elie Saab, Versace ili Giambattista Valli.

Veliko je to priznanje za Kaftan studio koji već godinama svojom izvrsnošću, znanjem i radom niže uspjehe u modnom svijetu.

Inače, Terry Crews bivši igrač američkog nogometa, najpoznatiji je po ulogama u seriji Everybody Hates Chris i Are We There Yet?, a glumio je i u filmovima: 'Friday After Next', 'White Chicks' i 'Idiocracy'.