STAJLIŠ PRVA DAMA

Pun pogodak: Melania Trump oduševila haljinom za bal

21.01.2017 u 14:23

Bionic
Reading

Na inauguracijskom balu nova prva dama Amerike Melania Trump pojavila se u modernoj i elegantnoj bijeloj haljini koja je istaknula njezinu vitku figuru. Novi predsjednički par zaplesao je uz pjesmu 'My way' Franka Sinatre na Liberty Ballu

Predsjednički par pojavio se na tri bala, a pritom su sve oči bile uprte u atraktivnu prvu damu.

Atraktivna Slovenka odlučila se za, u široj javnosti i izvan modne industrije, malo poznatog dizajnera francuskog podrijetla Hervéa Pierrea, do veljače prošle godine kreativnog direktora modne kuće Carolina Herrera.

Zanimljivo je da je u dizajnu haljine za inauguracijski bal prste imala i sama Melania, što su potvrdili i predstavnici američke prve dame.

  • +17
Inauguracijski bal u čast novog predsjednika Donalda Trumpa Izvor: Reuters / Autor: Yuri Gripas

'Čast je odjenuti prvu damu. Smatram se zapravo sretnikom jer sam u 20 godina, koliko živim u SAD-u, odijevao sve prve dame u tom periodu: gospođu Clinton dok sam radio za Oscara de la Rentu te gospođe Bush i Obama dok sam radio za Carolinu Herreru. Stoga se osjećam sretnim i počašćenim zato što sam odjenuo i Melaniju Trump, ali ovoga puta pod svojim imenom', rekao je Hervé Pierre.

Pierre je 14 godina radio za modnu kuću Caroline Herrere, u kojoj je bio izvršni kreativni direktor, a prije toga radio je za slavne američke dizajnere Billa Blassa, Veru Wang i Oscara de la Rentu.

Pierre je godinama surađivao s Melanijom, potvrdili su izvori bliski dizajneru, a također joj je pomagao u slaganju stajlinga koji su nosili potpis drugih dizajnera. Dizajner očito uživa puno povjerenje nove prve dame, pa ne čudi to što mu je povjerila i izradu toalete za bal koja je izrađena dijelom i prema njezinim uputama.

Melanijina haljina izrađena je od svile boje vanilije i ima dubok prorez koji otkriva nogu, a haljina je u skladu s aktualnim trendovima te otkriva ramena, dok su jedini ukrasi na njoj efektni i asimetrično smješteni skulpturalni volani, kao i tanka svilena crvena vrpca oko struka. Look je upotpunila odgovarajućim bijelima salonkama, dijamantnim naušnicama i raspuštenom kosom počešljanom u stranu.

Melania je tijekom dana na inauguraciji nosila haljinu i šik jaknicu u stilu Jackie O., u nježnoj pastelnoj plavoj nijansi te s potpisom najpoznatijeg američkog dizajnera Ralpha Laurena, kao i vrtoglavo visoke stiletto štikle Manola Blahnika, a počast tradiciji odala je i navečer izborom boje haljine. Naime, prije nje bijelu haljinu na inauguracijskom balu nosile su Michelle Obama, Nancy Reagan i Jacqueline Kennedy.